Combinaţiei de
fasole verde cu smantana îi putem rezerva un rol de garnitură pentru
diverse cărnuri dar se poate regăsi şi ca mâncare în sine. Servită, împreună cu verdeaţă şi usturoi, este gustoasă şi foarta buna.
Fasole verde cu smantana |
Ingrediente:
- 500 gr fasole verde
- 200 gr smantana
- 5-6 căţei de usturoi
- piper, sare
Pentru aripioare:
- 500 gr aripioare – 7-8 bucăţi
- cimbru, boia, rozmarin, piper, sare, ulei de măsline
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
1. Amestecăm câte o linguriţă de cimbru, rozmarin şi boia cu un vârf cuţit piper proaspăt măcinat şi o jumătate linguriţă de sare mare. Spălăm aripioarele şi punem peste ele o lingură cu ulei de măsline. Le masăm bine cu ulei, adăugăm amestecul de condimente şi le mai masăm încă odată să fie uniform condimentate. Lăsăm aripioarele să se marineze puţin, cât timp pregătim fasolea verde.2. Cât timp grijim aripioarele, lăsăm pe foc o oală cu apă şi sare, să ajungă la fierbere. Curăţăm tecile de fasole verde tăindu-le capetele. De asemenea, funcţie de cât sunt de lungi şi de cum preferăm, tăiem păstăile în 2-3 bucăţi. Le aruncăm în apa clocotită şi le fierbem câteva minute, să rămână al dente, să nu se sfarme. Scoatem din apa fierbinte, într-o strecurătoare mare, fasolea verde şi o băgăm sub jet de apă rece.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.