Oua posate de prepelita cu spanac, o mancare
atat de simpla, gustoasa si plina de vitamine. Se pregateste extrem de
repede
- -8 oua de prepelita
- -1 lingura otet
- -sare
- -400 g spanac sau
- -1 lingura ulei de masline
- -sare
- -piper si ardei iute, proaspat macinate
- -1 catel de usturoi
Mod de preparare
Prima data pregatim spanacul. Se aleg bine de codite, se scutura bine sa nu aiba murdarie prin ele, apoi se spala la jet de apa. Se pune apa la fiert, cam 1 l de apa, intr-o craticioara. Se adauga un praf de sare. Cand apa clocoteste, se adauga spanacul si se lasa pana cand dau in clocot. Nu se lasa mai mult de 2 minute sa clocoteasca, pentru ca e suficient cat sa se inmoaie. Se scoate imediat spanacul in strecuratoare si se clateste cu apa rece. In felul acesta, culoarea va fi un verde intens. Se scurge bine-se strange in maini apoi se taie marunt cu un cutit, pe tocator.
Cum se fac ouale posate.
Am pus ousoarele in paharute de tuica, sa pot sa le torn rapid, si se ferbe.
La ouale de prepelita, fiind micute, este bine sa le lasati doar 1 minut.
Se aseaza pe farfurie spanacul, deasupra se pun ouale si se poate presara deasupra piper proaspat macinat. Sau, se poate stropi cu putin ulei de masline, crud.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.