Dacă doriți să pregătiți o masă sănătoasă, nutritivă, dar și destul de gustoasă, preparați această rețetă cu carne de vita. Are o prezentare excelentă și este o masă perfectă pentru o masa de familie!
Carne de vita cu legume si paste |
INGREDIENTE:
- 400 gr carne de vita
- 1 ceapa, 3 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare, piper, cub knorr, praf de usturoi cu ardei; pasta de ardei rosu
- 1 pahar de vin alb
- cimbru verde
- foaie de dafin
- 1 chilli
- 4 linguri pasta de rosii
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1/2 dovlecel verde
- 1 cana de mazare
- 4 cartofi
- 1/4 varza dulce
- 1 mana de paste fussili
- patrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
- Carnea se taie cuburi potrivit de mari.
- In cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline si apoi dupa 3 minute adaugam usturoiul pisat. Mai lasam sa se caleasca bine si adaugam carnea. Amestecam sa se rumeneasca pe toate partile si adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul la fel taiat patrate mai marisoare. Punem pasta de ardei rosu, sare, piper, cubul knorr, pasta de rosii, cimbru verde , dafinul si stingem cu vin alb. Lasam putin sa scada vinul 5 minute, amestecand si apoi turnam apa fierbinte. Punem 1 chilli maruntit si acoperim. Dupa cca 20 minute adaugam mazarea, varza taiata nu foarte marunt, dovlecelul cu coaja cu tot si cartofii cuburi. Mai aduagam apa daca e nevoie si acoperim, lasand sa fiarba la foc mediu. Cand legumele sunt fierte aduagam pastele si apa cat sa treaca peste ele si acoperim inca 7-8 minute. La final presaram cu patrunjel verde tocat .
- Este o mancare cu un gust minunat de legume si carnea de vita este o carne usoara, deloc grasa.
- In cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline si apoi dupa 3 minute adaugam usturoiul pisat. Mai lasam sa se caleasca bine si adaugam carnea. Amestecam sa se rumeneasca pe toate partile si adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul la fel taiat patrate mai marisoare. Punem pasta de ardei rosu, sare, piper, cubul knorr, pasta de rosii, cimbru verde , dafinul si stingem cu vin alb. Lasam putin sa scada vinul 5 minute, amestecand si apoi turnam apa fierbinte. Punem 1 chilli maruntit si acoperim. Dupa cca 20 minute adaugam mazarea, varza taiata nu foarte marunt, dovlecelul cu coaja cu tot si cartofii cuburi. Mai aduagam apa daca e nevoie si acoperim, lasand sa fiarba la foc mediu. Cand legumele sunt fierte aduagam pastele si apa cat sa treaca peste ele si acoperim inca 7-8 minute. La final presaram cu patrunjel verde tocat .
- Este o mancare cu un gust minunat de legume si carnea de vita este o carne usoara, deloc grasa.
TIPS-URI
1
Carnea
mea a fost destul de tanara, asa ca nu a necesita
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.