Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Trei variante de lucru, cu paşii obligatorii care trebuie urmaţi pentru ca salata să iasă ca la “carte”.
Salate de icre proaspete |
Ingrediente:
Reţeta 1:
- 100 grame icre de crap
- 100 grame icre de ştiucă
- 1 ceapă
- 10 măsline negre
- 2 linguriţe de zeamă de lămâie
- 3-4 linguri de ulei de măsline
Reţeta 2.
- 100 grame ulei
- 1 ceapă
- 1 lămâie
- 200 grame icre
Reţeta 3.
- 200 grame icre
- 200 g untdelemn
- 50 g miez de pâine albă
- 1 ceapă
- 1 jumătate de lămâie.
Mod preparare 1:
- Seara: Icrele de ştiucă se curăţă de pieliţe, se spală bine, să se desăreze, şi se pun la scurs într-un tifon o noapte, să se usuce perfect.
- Dimineaţa:
- Icrele de crap, curăţate de pieliţe, se freacă cu zeamă dintr-un sfert de lămâie.
- Se freacă icrele de crap, adăugând uleiul, puţin câte puţin, până se-ncheagă; se dau la rece, să se odihnească.
- Se toacă ceapa mărunt.
- Se amestecă icrele de crap cu cele de ştiucă, ceapa şi restul de zeamă de lămâie.
- Se ornează cu jumătăţi de măslină neagră.
Mod preparare 2:
- Jumătate sau mai mult din icre se curăţă de pieliţe şi se desărează. Adică se lasa cinci minute în apă călduţă, apoi se spală în apă rece şi se pun într-un tifon, o noapte, să se scurgă şi să se usuce.
- Restul de icre sărate se freacă cu lămâie .
- Se toarnă uleiul, puţin câte puţin, se freacă.
- Se toacă ceapa.
Mod preparare 3:
- Se adaugă icrele desărate şi ceapa şi se freacă până se leagă iar.
- Se înmoaie în apă 1 miez de franzelă, se stoarce, se freacă cu puţin untdelemn.
- Se amestecă cu icrele şi zeama de lămâie.
- Se bat icrele, turnând câte puţin ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.