Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Ciorbele gătite cu acest aliment erau foarte apreciate. Ciorba de cartofi gătită astfel era una din cele mai gustoase şi apreciate, pe lângă faptul că este delicoasă, este şi săţioasă.
Ciorba de cartofi cu afumătură |
Ingrediente:
3-4 bucăţele de costiţă afumată, la 6-7 cm
1-2 fire de cârnaţi afumat
5-6 cartofi potriviţi
1 morcov
2 linguri de orez
2 linguri de făină
200 ml smântână
200 ml iaurt
Condimente, pătrunjel, leuştean
”Mod de preparare: Se pune costiţa la fiert, cu morcovul răzuit, în cinci litri de apă. După ce aproape
s-a fiert costiţa cu morcovul, se adaugă orezul spălat şi cârnaţul tăiat
rondele, apoi se mai lasă la fiert.
Apoi
se adaugă cartofii, tăiaţi cubuleţe şi spălaţi.
Separat se amestecă cele două linguri de făină cu smântâna şi cu
iaurtul. Pentru subţiere se foloseşte o lingură de supă, iar când s-au
fiert şi cartofii, se toarnă îngroşala în ciorbă, încet şi se
condimentează sare şi piper, după gust. Sarea se adaugă la final, cu
atenţie, în cazul în care şi costiţa a fost sărată. După ce a mai dat un clocot şi s-a condimentat, se opreşte focul şi se
adaugă verdeaţa tăiată mărunt şi se lasă acoperită. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.