Sfaturi simple de gatit pentru retete din carne şi păsări de curte.
De Crăciun am petrecut cu cei din familie, si mama mea mi-a dat un aragaz care gateste lent. Dar care ma ajutat şi ma bucura de cea mai convenabilă metoda de gatit, chiar si in zilele noastre de lucru lungi şi cu naveta pe care o fac.
Voi preţui întotdeauna amintirile de arome delicioase care ma intinpina prin usa din fata, cind intru în casa, după o zi lungă de la locul de muncă şi o naveta de nervi in trafic intens.
Pentru cele mai multe dintre reţetele de aragaz care gatesc lent, pe care le-am folosit, s-au bazat pe carne şi păsări de curte.
Iata citeva sfaturi uşoare de a gati reţete pe aragaz, gustoase şi în condiţii de siguranţă:
SFAT 01
- Conform Departamentului Agriculturii din oricare tara, bacteriile din alimente sunt ucişe, la o temperatură de 165 ° F. Produsele din carne gatite pe un aragaz care gataste lent, ajung la o temperatură internă de 170 ° F în sectorul cărnii de vită şi de înaltă ca 190 ° F la păsările de curte. Este important să urmaţi o recomandare de gătit şi anume, de a păstra capacul de pe vas, în timpul procesului de gătire.
SFAT 02
- A nu se utiliza aragaze care gatesc lent, pentru piese de mari dimensiuni, cum ar fi o friptură dintr-o bucata de carne prea mare sau de pui întreg, deoarece produsele alimentare se vor găti atât de încet incit s-ar putea să rămână în "zona de pericol", bacteriene, prea mult timp.
SFAT 03
- carnea de pasăre sa o decongelati întotdeauna înainte de a o pune pe un aragaz care gataste lent.
SFAT 04
- Carnea se găteste, în general, mai repede decât majoritatea legumelor pe un aragaz care gateste lent.
SFAT 05
- Curata toata grasimea din carne şi a păsării de curte. Grasimea poate creste temperatura lichidului pe un aragaz care gateste lent şi reduce timpul de gătire. Acest lucru va cauza o temperatura excesiva asupara alimentelor. Grasimile se vor topi, de asemenea, cu timpul de gătit lung, si va adauga o textura neplacuta la finit.
SFAT 06
- Daca gatiti la temperaturi mai ridicate, în general, vă va da o bucata de carne mai grea de digerat. Pentru tot ce gătiti, fierbeti carnea, pe aragaz la setarea scăzut.
SFAT 07
- Reţetele pe aragaz, sunt cele mai utilizate, cu bucăţi de carne mai dure.
SFAT 08
- Pentru cea mai buna culoare si textura, carnea de vită este cel mai bine sa o rumeniti înainte de a o utiliza, cu excepţia cazului în chiftea sau alte feluri de mâncaruri similare.
SFAT 09
- Nu este necesar să se foloseasca carne rosie înainte de gătirea pe o flacara lentă, dar oferă profunzime mai mare de gust în produsele alimentare şi elimină o parte din grasime, in special la carnea de porc, de miel şi cârnaţi. În cazul în care carnea este slabă, bine tăiată şi nu foarte marmorata, pentru aceasta nu este necesar să se rumeneasca.
SFAT 10
- Pentru fripturi si fripturi, se toarnă lichidul peste carne. Utilizaţi lichid specificat în reţete pentru aragaze care gatesc lent. Mai multe sucuri din carne şi legume sunt păstrate la un gătit pe o flacara lenta decât în bucătăriile convenţionale.
SFAT 11
- Carnea de culoare închisa durează mai mult ca să o gătesti, aşa că, dacă un pui întreg este utilizat, pui coapsele şi picioarele pe partea de jos a vasului.
SFAT 12
- Păsărea de curte crescuta în aer liber este ideala pentru reţete de gatit pe un aragaz care gateste lent.
SFAT 13
- Cele mai multe tipuri de carne au nevoie de 8 ore de gătit pe setare lenta. Folosiţi bucăţi mai ieftine de carne - nu numai pentru a economisi bani, dar aceste tipuri de carne lucreaza mai bine pentru reţete gatite pe un aragaz cu ardere lenta. Bucăţile mai ieftine de carne au mai putine grasimi, ceea ce le face mai potrivite pentru gătit crocant, ori suculente, pentru ca timpul lung de gătit duce la o carne foarte frageda.
SFAT 14
- Vasele ovale pot găzdui fripturi supradimensionate, pui întregi, jambon, şi / sau coaste. Acestea dispun de o capacitate mare, au cuiburile în interiorul unei baze de crom pentru aragaze care gatesc lent şi switch-uri auto de stabilire a unui "ţine cald", necesita o mai mică setare după inceperea fierberi alimentelor, pentru cei care sunt preocupati de gatit, sa foloseasca vase cu fund dublu sau triplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.