Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Pentru mine aceste icre false, reprezinta o amintire a
copilariei. Pe atunci mama ne pregatea aperitivul acesta in weekend.
Abia asteptam sa termine treaba, ca sa imi pot unge o felie de paine cu
pasta aceasta delicioasa din gris. O savuram pe nerasuflate, apoi imi
mai puneam o felie si tot asa, pana ma saturam. Reteta este simpla de tot, iar rezultatul, minunat.
Icre false din gris |
Ingrediente:
- 500 ml de apa
- 70 gr de gris
- 2 linguri pline cu maioneza
- 1 ceapa
- Zeama de lamaie dupa gust
- Sare dupa gust
Mod de preparare:
Dupa cum v-am spus, reteta este extrem de usoara.
Am
pus apa intr-o craticioara, am pus cratita pe foc si cand a inceput sa
fiarba am turnat grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Am continuat sa
amestec pentru 3, 4 minute, pana grisul a fiert bine si s-a umflat. Am
luat craticioara de pe foc, am transferat grisul intr-un bol mare si
l-am lasat sa se raceasca. Bineinteles ca el se va intari si nu va mai
fi cremos. Aici sunt doua variante de lucru. Ori il bateti cu un mixer
pana obtineti o textura cremoasa, ori va inarmati cu o lingura/furculita
si o ceasca cu apa calduta si il bateti bine cu ustensila aleasa,
incorporand cate putin din apa calduta, pana la obtinerea texturii
dorite. Atentie! Icrele trebuie sa fie cremoase, dar nu lichide.
Dupa
ce am stabilit consistenta cremoasa a icrelor, am adaugat maioneza,
ceapa tocata marunt, zeama de lamaie si sarea dupa gust.
Asta e tot. De acum nu va ramane decat sa le savurati! Va urez pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.