Weekendul acesta am scotocit toate frunzișurile după ghebe. Pentru că n-am vrut să le gătesc chiar clasic și m-am gândit cum să le pregătesc. Până la urma mi-a venit ideea să aștern ghebele pe o salteluță comodă din piure de conopidă și țelină.
Zis și făcut!
Când
vine vorba despre ciuperci, nu rezist, clar!
Vă invit și pe voi să il faceti.
Ghebe cu piure de conopidă și țelină |
2-3 mâini de ciuperci de care preferați,
o căpățână de usturoi,
sare,
piper,
câteva fire de mărar,
o jumătate de conopidă,
o țelină mai mică,
ulei de măsline.
Mod de preparare
Ciupercile se trag la tigaie în ulei de măsline, cu sare și piper.
Intre timp conopida și țelina se pun la fiert.
Când au fiert legumele, se mixează
bine cu blenderul, se adaugă sare și piper după gust.
Si pentru că am vrut să dau o notă aparte acestui fel de mâncare, am adăugat în piure o jumătate de linguriță de ulei aromat cu trufe albe.
O minunăție!
Trebuie să încercați ca să înțelegeți despre ce vorbesc.
Când totul e gata, așezați pe o farfurie piureul de conopidă și țelină peste care puneți ciupercile și câteva fire de mărar tocate mărunt.
Toate ingredientele combinate au un gust aparte, înnobilate de uleiul de masline, ușor picante datorită piperului și înfrumusețate de aroma verde a mărarului.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.