Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ciulamaua de ciuperci este o rețetă simplă care poate fi servită la prânz, alături de o porție de mămăliguță caldă. Rețeta este simplă, ușor de preparat, însă poți fi sigură că îți vei impresiona familia întreagă datorită gustului delicios! Iată o rețeta simpla de ciulama de ciuperci de post!
Ciulama de ciuperci de post, rețeta fără făină |
800 g ciuperci champignon,
3 linguri cu ulei de măsline,
o cană cu apă călduță,
5 căței de usturoi,
o ceapă mică,
250 g smânână de gătit,
3 ouă mari,
sare,
piper,
pătrunjel.
Mod de preparare
După ce se taie felii destul de groase, ciupercile se opăresc într-un singur clocot, iar apoi se scurge apa.
După ce am spălat ceapa și usturoiul, se taie cubulețe.
Într-o tigaie se pune la încins uleiul împreună cu o linguriță de apă și se călește ceapa aproximativ un minut.
Se adaugă mai apoi ciupercile și se toarnă apă.
Ulterior se adaugă usturoiul, piper și sare, se pune capacul și se lasă pe foc încă vreo 15 minute.
Între timp se bat cele trei ouă cu smântâna și se adaugă în amestecul deja obținut, amestecându-se până când nu mai apar cocoloașe.
Se servește cu pătrunjel si mamaliguta calda.
Pofa buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.