Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.htm
Chiftelele de cartofi cu bureti si cascaval nu trebuie sa lipseasca de pe masa daca urmeaza sa dai o petrecere acasa. Le prepari rapid si le pui in fata invitatilor. Cu siguranta toti vor dori sa le guste. Reteta este foarte simpla. O gasesti in randurile de mai jos.
Chiftele de cartofi cu bureti si cascaval |
5 cartofi
1 borcan 800 grame cu ghebe în sare
1 morcov
2 cepe
2-3 căței de usturoi
10 foi de usturoi verde
1 ou
75 gr cascaval
4-5 crenguțe mărar verde
Sare
Piper
4-5 linguri făină
Ulei
Mod de preparare:
Spălăm ghebele, apoi le punem la fiert ca să iasă sarea din ele.
Schimbăm apa o dată în timpul fierberii.
După ce s-au desărat, le scurgem de apă, le lăsăm la răcorit și le trecem prin mașină de
tocat sau prin robot, dar nu le facem pastă.
Cartofii îi curățăm, îi spălăm și îi trecem prin răzătoarea mare.
Morcovul îl decojim, îl dam pe răzătoarea mică, iar ceapă o curățăm și o tocăm mărunt,
mărunt.
Cățeii de usturoi îi curățăm, îi pisăm, iar foile de usturoi verde le spălăm și le tocăm.
Dam si cascavalul pe o razatoare grosiera.
Adaugam cascavalul ras si oul.
Toate aceste ingrediente le amestecăm într-un bol, dăm gust cu sare, piper, iar la final adăugăm făina și mărărul verde tocat.
Punem ulei într-o tigaie la încins, formăm chifteluțele mici și mai plate, nu foarte groase ca să se prăjească bine și să nu sugă foarte mult ulei.
Le rumenim pe ambele părți, le scoatem pe un platou în care punem servețele de bucătărie.
Singura problemă este că în timpul prăjirii cam sare uleiul.
Le lăsăm să se răcorească și servim.
Servim chiftelele de cartofi cu salata preferata.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.