Carnea de pui in combinatie cu legume da o savoare deosebita fripturii este usor de preparat iar rezultatul final este delicios si foarte aspectos.
FRIPTURA DE PUI LA CUPTOR |
- 1 pui
- 100 g de unt
- 1 capatana de usturoi
- piper
- sare
Garnitura
- 8 cartofi
- 250 g de ciuperci
- 4 rosii
- 150 g de cascaval
- 15o g costita
- ulei
- unt
- piper
- sare
Mod de preparare
Parlim
bine puiul , il spalam , il frecam cu sare , il ungem cu unt si din loc
in loc pe sub piele il impanam cu usturoi. Punem puiul intr-un bol , il
acoperim si il punem la frigider pentru o ora. Incindem cuptorul si sub
gratar punem o tava cu apa , o lasam sa se incalzeasca si punem puiul pe
gratar iar focul trebuie sa fie potrivit. Il lasam sa se rumeneasca in
jur de o ora. In timp ce puiul se rumeneste pregatim garnitura. Spalam
cartofi bine frecandu-i cu un butete de vase fara sa ii curatam de
coaja. Intr-o oala punem apa , sare si cartofii si ii fierbem. Dupa ce cartofii s-au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Ii
curatam de coaja , ii taiem pe jumatate, ii scobim in mijloc cu grija si
ii asezam pe un platou. Spalam bine ciupercile si rosiile sub jet de
apa si le taiem cubulete . Punem ulei intr-o tigaie si le inabusim
impreuna cu costita taiata bucatele pana se evapora lichidul lasat de
ciuperci si rosii. Presaram peste le un praf de sare si piper. Dupa ce
au scazut bine oprim focul si le lasam sa se mai raceasca. In aceasta
compozitie adaugam miezul de la cartofii scobiti si omogenizam bine
compozitia.
Cu aceasta
compozitie umplem cartofii , ii asezam intr-o tava unsa cu unt si radem
deasupra lor cascaval. Scoatem puiul gata rumenit din cuptor si il
asezam pe un platou si introducem in cuptor tava cu cartofii umpluti.
Lasam cartofii in cuptor la foc potrivit pana se rumeneste cascavalul.
Oprim focul si asezam cartofii langa pui pe platou si putem sa servim .
Asa ca, spor la treaba si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.