Va propunem o reteta usor de preparat si foarte sanatoasa cu nenumarate
beneficii pentru sanatatea noastra. Consumul de peste de cel putin doua
ori pe saptamana este ideal.
PASTRAV LA CUPTOR |
- 3-4 păstrăvi proaspeţi
- 1 kg de cartofi
- O mâna de roşi cherry
- 1-2 lămâi
- o ceapă
- o căpăţână usturoi
- un pachet de unt
- 100 ml vin alb
- câteva capere
- o legătură de pătrunjel
- cimbru
- sare, piper
Peştele se curăţă şi se spală bine, după care se dă cu sare şi piper pe toate părţile, şi se lasă la frigider minim o jumătate de oră.
Între timp se pregătesc cartofii, care se curăţă şi se pun la fiert într-o crăticioară cu apă clocotită şi un praf de sare.
Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt, pătrunjelul se toacă fin.
Păstrăvul se scoate de la frigider, se unge cu puţin unt topit, se presară cu cimbru şi piper, se umple cu ceapă şi usturoi tocat, cu felii de lămâie şi pătrunjel tocat, iar apoi se aşează într-o tavă tapetată cu foaie de copt, se pun roşiile cherry pe lângă el şi se adaugă un pahar de apă şi câteva cubuleţe de unt pe lângă peşte. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit.
Se pregăteşte şi un sos din 2-3 linguri de unt, care se pun într-o crăticioară pe foc, se adaugă vinul, caperele tocate mărunt, pătrunjel tocat, sare, piper şi 2-3 linguri de suc de lămâie. Se amestecă rapid cu un tel şi se lasă să se îngroaşe puţin.
Cartofii care s-au fiert între timp, se scurg bine de apă, se stropesc cu puţin unt şi se presară cu pătrunjel.
Peştele este şi el gata când pielea devine crocantă, iar carnea moale şi suculentă. În timpul când stă la cuptor, este posibil să trebuiască să mai stropiţi peştele din când în când cu sosul ce se frmeaza în tavă, ca să nu se usuce.
Peştele se serveşte alături de cartofi şi opţional stropit cu puţin sos de unt si vin alb.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.