Vrei să îţi surprinzi iubitul cu un desert spectaculos,
cu un gust minunat, pe care să îl pregăteşti destul de uşor? Încearcă
reţeta următoare!
PRAJITURA CU CIOCOLATA, BUDINCA SI COCOS |
Pentru primul strat:
113 g unt la temperatura camerei
50 g zahar
30 g cacao
1 ou mare
1 lingurita esenta de vanilie
200 g biscuiti digestivi macinati
65 g fulgi de cocos
50 g nuci maruntite
50 g zahar
30 g cacao
1 ou mare
1 lingurita esenta de vanilie
200 g biscuiti digestivi macinati
65 g fulgi de cocos
50 g nuci maruntite
Pentru al doilea strat:
56 g unt la temperatura camerei
5 - 6 linguri cu lapte
1 pliculet praf de budinca de vanilie
1/2 lingurita cu esenta de vanilie
230 g zahar pudra
5 - 6 linguri cu lapte
1 pliculet praf de budinca de vanilie
1/2 lingurita cu esenta de vanilie
230 g zahar pudra
Pentru al treilea strat:
120 g ciocolata
16 g unt la temperatura camerei
16 g unt la temperatura camerei
MOD DE PREPARARE:
Pentru primul strat:
Se
topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula. Se
ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare. Se
adauga cacao si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si
zaharul incepe sa se topeasca. Se adauga treptat oul batut, amestecand
mereu cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. Oala se pune din
nou la foc mic, amestecand cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia
se ingroasa putin. Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se
omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul.
Compozitia
obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii macinati. Se
adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia. Se adauga
nucile si se amesteca foarte bine compozitia. Compozitia se aseaza in
tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Se
acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de
aproximativ o ora, pana se intareste.
Pentru al doilea strat:
Se
mixeaza untul pana devine moale si cremos. Se adauga praful de budinca,
esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare. Se adauga
zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec
omogen. Se adauga 2 - 3 linguri cu lapte pentru a obtine un amestec
omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza
pregatit anterior. Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza
pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Se acopera
tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de
minute - 1 ora, pana se intareste.
Pentru al treilea strat:
Se
topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand mereu cu o
spatula, pana la obtinerea unui amestec omogen. Compozitia obtinuta se
intinde peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil,
cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri. Se pastreaza la
frigider timp de aproximativ 10 de minute, pana ciocolata se intareste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.