Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prăjitură Smântânița

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Așadar, astăzi vă propun să ne întoarcem la unul din gusturile copilăriei. Foi fragede cu smântână, cremă de ciocolată și vanilie și glazură din belșug.
Prăjitură Smântânița

Prăjitură Smântânița

Ingrediente:
Pentru foi
250 g făină, 
200 g zahăr, 
1 ou, 
1 linguriță bicarbonat de sodiu, 
3 linguri de smântână
Pentru cremă
200 g unt, 
200 g zahăr, 
250 ml lapte, 
3 linguri făină, 
2 linguri cacao,
1 pliculeț zahăr vanilat
Pentru glazură: 
150 g zahăr pudră, 
2 linguri cacao, 
2 linguri ulei, 
1 linguriță oțet, 
2 linguri apă fiartă
Mod de preparare:
Pentru foi: Amesteci făina cu bicarbonatul, adaugi zahărul, oul și smântâna și frămânți până obții un aluat elastic. Aluatul obținut se împarte în 3 bucăți egale. Luăm câte o bilă de aluat și o întindem cu sucitorul sau chiar cu degetele - pentru că merge foarte ușor - pe DOSUL tăvii, unsă în prealabil cu untură. Înțepăm foaia din loc în loc cu furculița.
Coacem câte o foaie pe rând, pentru aproximativ 10 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Foile trebuie să se aurească, dar nu să devină maro. Când s-au copt, trecem cu lama cuțitului între foaie și tava, apoi o lăsăm încet să alunece pe o planșetă de lemn. Le lăsăm să se răcească.
Pentru cremă: Într-o crăticioară fierbem laptele cu făina, amestecând mereu, cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloașe. Trebuie să aibă consistența unei budinci. Lăsăm compoziția la răcit. Untul, la temperatura camerei, se mixează cu zahărul până se topește, apoi se adaugă câte o lingură pe rând din compoziția de lapte cu făină RECE. Crema obținută se împarte în 2 părți egale. O parte o amestecăm cu zahărul vanilat, iar cealaltă cu cacaua cernută.
Asamblare: Punem pe o tavă prima foaie si întindem deasupra crema cu cacao.
Punem a doua foaie și întindem crema de vanilie.
Punem a treia foaie, iar deasupra întindem glazura, pregătită după indicațiile de mai jos.
Pentru glazură: Într-un bol se amestecă rapid zahărul cu apa fierbinte, apoi se pune oțetul, uleiul, iar la final cacaua. Întindeți glazura peste ultima foaie, imediat după ce ați pregătit-o.
Prăjitura trebuie să stea la rece peste noapte pentru a se înmuia foile. Se servește rece sau la temperatura camerei.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!