Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Prajitura "Invierea Domnului" este o adaptare dupa reteta
prajiturii Regina Maria, o prajitura ce merita sa o puneti pe lista
voastra cu retete de prajituri pentru Pasti.
Prajitura "Invierea Domnului" |
Ingrediente:
Pentru blatul cu vanilie:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
un varf lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Pentru blatul cu nuca:
5 albusuri
5 linguri zahar
5 linguri nuca macinata
5 linguri pesmet de biscuiti
2 picaturi esenta de migdale
Pentru crema:
5 galbenusuri
100 g zahar pudra
2 linguri amidon
400 ml lapte
200 g ciocolata
200 g unt
Mod de preparare:
Blat cu vanilie:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se
mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate
cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La
sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor
cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam
la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava,
il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Blat cu nuca:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se
mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele
mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca
macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in
sus.
Compozitia o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si se
coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se
pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.
Crema cu ciocolata:
Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o
crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa
nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu
cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema
fierbinte punem ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete. Se
amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se
racoreasca, apoi dam la rece.
Prepararea cremei de ciocolata
In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara punem
blatul cu vanilie, de pe care am scos mai intai hartia de copt. Punem
jumatate din cantitatea de crema in strat uniform. Peste crema punem
blatul cu nuca - cu hartia de copt in sus . Scoatem hartia de copt cu
atentie si acoperim cu restul de crema. Dam la rece pentru cateva ore. A
doua zi se taie foarte bine si frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.