Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adaua reteta ta. Aveam in camara pungulite in care erau diferite paste ramase. Le-am
amestecat si le-am pregatit cu sos de rosii din abundenta si ce mai era
prin frigider.
Paste cu sos de rosii, ciuperci si carnaciori |
INGREDIENTE:
- 100 gr paste inimioare
- 100 gr paste rotite
- 200 gr paste penne
- 1 cutie suc de rosii
- 1 cutie de rosii in suc propriu
- sare si piper dupa gust
- un stro de sos Piri Piri sau alt sos iute
- 300 gr ciuperci de roua
- 300 gr ciuperci champinion
- 2 cepe mari
- 3-4 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita oregano
- 3-4 fire carnaciori
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2-3 linguri pasta de gogosari
MOD DE PREPARARE:
Ceapa se curata si se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul taiat feliute, ciupercile de roua intregi - pentru ca sunt mici, iar ciupercile champinion taiate in jumatati sau sferturi depinde cat sunt de mari. Se amesteca si se lasa sa se caleasca impreuna. Se adauga sucul de rosii si se continua fierberea. Rosiile din conserva le taiem bucati mai mari - nu vreau sa se zdrobeasca de tot - si se adauga si acestea + sucul lor. Cand sunt fierte ciupercile se adauga sare si piper dupa gust precum si sos iute, patrunjelul tocat marunt, oregano si carnaciorii taiati feliute.
Pastele se pun in apa cu sare la fiert si se fierb al dente. Intr-un vas termorezistent se pune sosul, se adauga pastele si se amesteca usor sa nu zdrobim pastele. se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 180 gr pt 15 minute.
Se servesc calde cu putin cascaval ras deasupra sau parmezan.
Pofta buna!!!SFAT:
Trebuie neaparat sa aveti mult sos de rosii, nu trebuie sa-l lasati sa scada, eventual mai puteti sa puneti apa in care au fiert pastele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.