Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura din cozonac

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Transforma cozonacul uscat, pe care nu il mai vrea nimeni, intr-o delicatesa! E un desert fara coacere, deci un avantaj in plus pentru noi care prea ne dam peste cap de sarbatori si uitam de noi si de faptul ca “si maine e o zi”
Prajitura din cozonac

Prajitura din cozonac

Ingrediente:

– 600-800 g cozonac mai uscat

Pentru crema:
– 500 g branza mascarpone
– 400 g ciocolata cu lapte

Pentru sirop:
– 250 ml apa
– 60 g zahar
– 50 ml suc proaspat de portocala
– 3, 4 linguri rom

In plus:
– 50 g ciocolata alba

Mod de preparare:

Prima si prima data se scoate branza mascarpone din frigider cu o ora inainte de a va apuca de treaba, pentru a ajunge la temperatura camerei. Se clateste o forma de chec, se scurge de apa si se tapeteaza cu folie alimentara transparenta.
Se prepara apoi siropul, punand la fiert apa si zaharul, la foc mare, pentru cca. 3 minute. Se da focul mai mic si se mai lasa inca 3, 4 minute sa clocoteasca usor. Cand e gata, se ia de pe foc, se adauga sucul de portocala si romul si se amesteca foarte bine. Siropul se lasa sa se racoreasca bine, cca. 10 minute.
Se taie apoi cozonacul in felii potrivite si se insiropeaza pe ambele parti cu siropul de rom:
Crema se face irezistibil de usor Se topeste ciocolata cu lapte la microunde sau la bain-marie; se lasa cateva minute sa se raceasca. Se mixeaza cateva secunde branza mascarpone, separat, intr-un bol si se adauga apoi ciocolata topita si racita. Se amesteca bine:
Crema e destul de dulce, asa ca, daca credeti ca e prea multa ciocolata cu lapte, folositi ciocolata neagra.
Se pun 3 linguri de crema la baza formei si se niveleaza; se unge fiecare felie de cozonac cu cate o lingura plina de crema de ciocolata si se aseaza in forma de chec “in picioare, una langa alta - destul de strans:
Practic, cozonacul isi va recapata frumoasa forma de dinainte
Prajitura se acopera cu restul de crema - puneti deoparte vreo 6, 7 linguri de crema - si se tine la frigider pana a doua zi, cand va arata asa:
Se topeste ciocolata alba si se fac dare de ciocolata cu o lingurita pe suprafata checului. Se lasa sa se intareasca ciocolata alba, dupa care se poate felia.
Se inlatura cu grija folia transparenta, iar prajitura se feliaza pe diagonala:
E delicios!

Foarte usor de facut si de mare efect!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!