Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Transforma cozonacul uscat, pe
care nu il mai vrea nimeni, intr-o delicatesa! E un desert fara
coacere, deci un avantaj in plus pentru noi care
prea ne dam peste cap de sarbatori si uitam de noi si de faptul ca “si
maine e o zi”
Prajitura din cozonac |
Ingrediente:
– 600-800 g cozonac mai uscat
Pentru crema:
– 500 g branza mascarpone
– 400 g ciocolata cu lapte
Pentru sirop:
– 250 ml apa
– 60 g zahar
– 50 ml suc proaspat de portocala
– 3, 4 linguri rom
In plus:
– 50 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Prima si prima data se scoate branza mascarpone din frigider cu o ora
inainte de a va apuca de treaba, pentru a ajunge la temperatura camerei. Se clateste o forma de chec, se scurge de apa si se tapeteaza cu folie alimentara transparenta.
Se prepara apoi siropul, punand la fiert apa si zaharul, la foc mare,
pentru cca. 3 minute. Se da focul mai mic si se mai lasa inca 3, 4
minute sa clocoteasca usor. Cand e gata, se ia de pe foc, se adauga
sucul de portocala si romul si se amesteca foarte bine. Siropul se lasa
sa se racoreasca bine, cca. 10 minute.
Se taie apoi cozonacul in felii potrivite si se insiropeaza pe ambele parti cu siropul de rom:
Crema se face irezistibil de usor
Se topeste ciocolata cu lapte la microunde sau la bain-marie; se lasa
cateva minute sa se raceasca. Se mixeaza cateva secunde branza
mascarpone, separat, intr-un bol si se adauga apoi ciocolata topita si
racita. Se amesteca bine:
Crema e destul de dulce, asa ca, daca credeti ca e prea multa ciocolata cu lapte, folositi ciocolata neagra.
Se pun 3 linguri de crema la baza formei si se niveleaza; se unge
fiecare felie de cozonac cu cate o lingura plina de crema de ciocolata
si se aseaza in forma de chec “in picioare, una langa alta - destul de
strans:
Practic, cozonacul isi va recapata frumoasa forma de dinainte
Prajitura se acopera cu restul de crema - puneti deoparte vreo 6, 7
linguri de crema - si se tine la frigider pana a doua zi, cand va arata
asa:
Se topeste ciocolata alba si se fac dare de ciocolata cu o lingurita
pe suprafata checului. Se lasa sa se intareasca ciocolata alba, dupa
care se poate felia.
Se inlatura cu grija folia transparenta, iar prajitura se feliaza pe diagonala:
E delicios!
Foarte usor de facut si de mare efect!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.