Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Sach: A fost un preparat care m-a intrigat de la bun început. Mâncarea se prepară într-un vas de lut,
un recipient din lut tradițional vechi și care poate fi folosit pe foc
sau în cuptor. Vasul este un fel de plită mare, rotundă și puțin adâncă, așezată pe un suport
din metal cu două mânere de lemn, iar mâncarea pregătită în el se
menține caldă aproximativ 20-30 de minute.
Sach e o mâncare foarte grea și consistentă.
Bucătăria tradițională bulgărească - Sach |
Ingrediente:
- 300 grame file de porc
- 200 grame piept de pui
- O ceapă
- 300 grame de ciuperci
- 2 roșii
- 5 ardei
- Murături
- 200 grame de brânză
- Mirodenii și condimente după gust - piper, pătrunjel
- 1 linguriță de maioneză
- 1 linguriță de muștar
- Sos de soia
- 3-4 căței de usturoi
Mod de preparare:
Se amestecă maioneza, muștarul, sosul de
soia și usturoiul într-un vas. Separat, se fierbe carnea în vas, care a
fost uns în prealabil cu ulei. Se adaugă legumele tăiate fâșii. După ce
scade toată compoziția se pun deasupra roșiile gratinate și se mai lasă
5-10 minute. Se asezonează cu mirodenii și la final se adaugă brânză
deasupra. Cimbrul de grădină este una dintre cele mai folosite
mirodenii, însă nu l-am simțit în sach.
Bulgaria, merită să
aprofundăm gastronomia lor tradițională atât de gustoasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.