Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Îți propun să începi această zi cu un mic dejun. Iți recomand o plăcinta cu bacon și ou.
Aceasta este tradițională în Australia și Noua Zeelandă.
Plăcintă australiană cu bacon și ou |
Ingrediente:
4 ouă
1 cartof mare
Câteva felii de bacon, prăjite crocant
35 g cașcaval, ras
4 roșii cherry înjumătățite
O jumătate de ceapă albă, feliată
1 cartof mare
Câteva felii de bacon, prăjite crocant
35 g cașcaval, ras
4 roșii cherry înjumătățite
O jumătate de ceapă albă, feliată
Aluat pentru plăcinte: (poți opta pentru aluat de foietaj, foi de plăcintă sau crustă de aluat făcută în casă)
1 ou, bătut, pentru uns
Sos de roșii
Semințe de susan
1 lingură de ulei de măsline
Sos de roșii
Semințe de susan
1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Începe prin a porni focul la cuptor pentru ca acesta să se preîncălzească.
Poți folosi tăvi micuțe individuale, tavă
de brioșe sau o tavă mare pentru plăcinte, însă indiferent pe care
alegi să o folosești, tapetează tava cu unt sau ulei.
Fierbe cartoful, apoi taie-l în felii.
Într-o tigaie, prăjește feliile de bacon până când acestea devin
crocante, apoi lasă-le pe un șervețel de hârtie ca să se scurgă de
grăsime. În aceeași tigaie, călește apoi ceapa, pentru aproximativ 4
minute. Scurge zeama și uleiul din tavă și pune totul deoparte.
Pune o parte din aluatul pentru plăcintă
în tava pe care ai uns-o cu unt sau ulei. Asigură-te că aluatul ajunge
și pe pereții tăvii. Începe apoi să pui felii de cartof la bază, apoi un
strat de bacon și unul de ceapă. Presară cașcavalul ras și apoi adaugă
bucățile de roșie. Nu în ultimul rând, sparge ouăle peste aceste
straturi. Folosindu-te de oul bătut cu furculița și o pensulă, unge
marginile aluatului, iar apoi pune cealaltă bucată de aluat, pe post de
capac. Continuă să ungi aluatul vizibil cu ou. Ca să sigilezi conținutul
plăcintei între cele două straturi de aluat, presează marginile
acestora împreună, cu o furculiță. Folosește-te de un cuțit pentru a
crea mici incizii în aluat, care să permită aburului să iasă din
interior. În cele din urmă, presară semințe de susan și dă totul la
cuptor. Plăcinta ar trebui să fie coaptă în 12-15 minute. Servește-o
caldă sau rece - după preferințe - cu sos de roșii sau ketchup.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.