Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Când a fost ultima dată când ai
încercat ceva nou la micul dejun? Dacă te-ai săturat de clasica omletă
sau de pâinea prăjită, îți propunem să încerci această rețetă de
frigănele de porumb cu salată de castravete. Cu siguranță vei avea parte
de o experiență culinară nouă, iar papilele tale gustative vor fi
încântate de rezultat. Iată ce ai nevoie pentru 4 porții:
Frigănele de porumb cu salată de castravete |
Ingrediente:
Pentru frigănele:
- 3 ouă
- 75 g făină
- 600 g porumb
- 120 g cașcaval ras
- Ceapă verde după gust
- Pătrunjel mărunțit după gust
- 1 lingură ulei vegetal
Pentru salată:
- 1-2 castraveți
- 1-2 roșii
- 60 ml ulei de măsline extra virgin
- Sucul de la o lămâie și coaja răzuită a acesteia
- 1 avocado
- Frunze de spanac baby
- 80 g smântână sau iaurt grecesc
Mod de preparare:
Ca să pregătești frigănelele, amestecă
într-un bol ouăle și făina, până când acestea s-au omogenizat. Apoi,
încorporează boabele de porumb, cașcavalul, pătrunjelul și ceapa
mărunțite. Adaugă o linguriță și jumătate de sare și un sfert de
linguriță de piper. Amestecă totul până când ingredientele sunt
încorporate.
Pune la încins o tigaie mai mare și
adaugă puțin ulei în ea. Pune câteva grămăjoare din compoziție în tavă
și aplatizează-le folosindu-te de spatele spatulei. Lasă-le să se
prăjească aproximativ 2 minute sau până când acestea capătă o culoare
aurie, apoi întoarce-le pe cealaltă parte. Transferă-le apoi pe un
prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei.
Ca să pregătești salata, mărunțește în
cuburi castraveții și roșiile. Adaugă-le într-un bol, alături de ulei,
coaja rasă de lămâie și sucul de la aceasta. Asezonează totul cu sare și
ajustează gustul după peferințele tale.
Ca să servești acest preparat, pune
într-o farfurie câteva frunze de baby spanac și câteva felii de avocado,
iar peste, pune din salata de castravete, o porție generoasă. Alături,
pune 2 sau 3 frigănele - în funcție de dimensiunea la care le-ai făcut -
și acoperă totul cu o lingură generoasă de smântână sau iaurt grecesc.
Vei fi încântată de gustul și textura lejeră a acestora!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.