Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Paine Rapida cu Bere - o paine care se face repede, fara
framantare. Nu creste mult, este mai indesata, dar
delicioasa.
Paine Rapida Cu Bere |
Ingrediente:
- 375 g faina
- 1 1/2 lingurite sare
- 1 lingura de praf de copt
- 2 lingurite de zahar
- 2-3 linguri de unt topit
- 330 ml de bere
Mod de preparare:
- In primul rand, incalziti cuptorul la 180C.
- Amestecati toate ingredientele uscate(faina, sarea, zaharul, praful de copt). Faina, de preferat, sa fie cernuta apoi amestecata cu celelalte ingrediente.
- Peste amestecul uscat, turnati berea, care trebuie sa fie la temperatura camerei. Omogenizati aluatul.
- Ungeti tava de chec sau cozonac cu unt sau ulei si turnati aluatul in ea. Nivelati cu o spatula.
- Topiti untul si turnati-l usor peste aluat. Untul va ajuta crusta sa fie mai moale.
- Introduceti tava la cuptor si coaceti painea pentru aprox 45 min.
- Lasati sa se raceasca complet inainte sa o taiati.
- Painea are o textura pufoasa, de chec si se poate servi alaturi de ciorbe, mancaruri cu sos etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.