Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ficatul preparat anume în acest mod este un deliciu. Chiar dacă nu sunteți iubitori de ficat, vă garantăm că această mâncare o veți mânca cu mare poftă. Acest ficat este preparat în stil turcesc, are un gust deosebit și îl puteți servi atât cu o garnitură de orez, cât și alături de o salată.
Cel mai delicios ficat preparat în stil turcesc! Va fi îndrăgit chiar și de copii! |
1 kg | Ficat de curcan (sau de orice tip) |
3 bucăți | Cepe |
6 bucăți | Căței usturoi |
3 linguri | Amidon |
4 linguri | Pastă de roșii |
2 linguri | Miere de albine |
60 ml | Ulei rafinat |
7 linguri | Sos de soia |
1 lingură | Boia de ardei dulce |
1 linguriță | Sare |
1/2 pahar | Apă caldă |
100 g | Orez |
Mod de preparare
Tăiați ficatul în fâșii mari.
Puneți ficatul într-un bol, presărați cu amidon, adăugați sarea, boiaua, usturoiul zdrobit, 50 ml de ulei și amestecați bine.
Lăsați ficatul să stea la marinat timp de 20 de minute.
Între timp preparați sosul: amestecați sosul de soia, pasta de roșii și mierea.
Turnați 0.5 pahar de apă clocotită, amestecați bine, ca să se dizolve mierea.
Ficatul s-a marinat și îl puteți prepara.
Puneți o lingură de ulei în tigaie, așezați ficatul și prăjiți-l pe toate părțile.
Adăugați ceapa tăiată semi-rondele și înăbușiți timp de 5-7 minute.
Turnați deasupra sosul, amestecați, acoperiți tigaia cu capac și înăbușiți timp de 7-10 minute la foc mediu.
Ficatul este gata.
Serviți-l cu o garnitură de orez.
Savurați cu plăcere!
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.