Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

COCOSEL LA CUPTOR

Retete si gust
Nu stiu daca ati gustat vreodata cocosel la cuptor daca da nu trebuie sa cautati o ocazie sa preparati si degustati acest preparat. Se gasesc in talie de 450-500 grame pe bucata si sunt extrem de fragezi si de fac foarte repede .
COCOSEL
COCOSEL LA CUPTOR

Ingrediente

4 cocosel de 500 gr fiecare
30 gr unt la temp. camerei
1 lingura mustar
1 lingurita miere
2 catei usturoi
2 fire cimbru
sare, piper negru
Sos de mustar
100 ml lapte fierbinte
100 ml smantana
10 gr faina
coaja de la 1/4 lamaie mica
1 lingurita cu varf mustar
sare, piper negru
Portii: 4

Mod de preparare

  1. Se sterge bine puiul sa fie uscata pielea, apoi se lasa timp de 1 ora sa revina la temp. camerei.
  2. Se mixeaza untul cu mustarul, mierea, sare si piper negru macinat ca sa obtineti o pasta moale. Cu aceasta pasta se ung puii peste tot, inclusiv sub pielea de sub piept. Se introduce in fiecare pui cate un catel de usturoi curatat si un fir de cimbru.
  3. Se aseaza puii cu pieptul in jos, intr-o tava termorezistenta. Ideal ar fi sa mearga si pe plita, ca sa preparati sosul drect in ea. Tava trebuie sa cuprinda puii cu cativa cm intre ei, nu-i inghesuiti. Tava sa nu fie foarte mare, altfel la final nu veti avea suficient suc pentru prepararea sosului, in plus untul se poate arde.
  4. Se da tava la cuptor la 200C timp de 15 minute.
  5. Se intorc puii, se ung cu sucul din tava si se mai coc inca 30-35 minute, tot la 200C. La mijlocul timpului ii mai ungeti o data cu sucul din tava. La final, daca ii intepati cu o furculita in zona pulpei, trebuie sa tasneasca suc clar. De asemenea ei vor fi foarte rumeni datorita mierii.
  6. Scoateti puii pe un platou si acoperiti-i lejer cu folie de aluminiu.
  7. Puneti tava in care ati copt puii pe plita la foc mic. Adaugati faina si amestecati cu telul pana faina se absoarbe in grasime. Adaugati treptat laptele fierbinte, in timp ce amestecati neintrerupt cu telul. Veti avea un sos cremos. Cand se ingroasa, adaugati smantana si coaja de lamaie  si aduceti iar la fierbere, amestecand in continuare. Veti avea un sos cremos mai subtire. Lasati sa dea cateva clocote. Adaugati mustar, sare si piper negru dupa gust. Omegenizati. Daca sosul este prea gros acum mai puteti adauga putin lapte pana obtineti consistenta dorita.
  8. Serviti puii imediat cu sosul de mustar alaturi. Nu aveti nevoie decat de o salata langa el, salata verde si ceapa verde drese cu putin ulei de masline si suc de lamaie. Daca totusi doriti ceva mai consistent, piureul de conopida merge foarte bine. La fel si cartofii copti cu mustar.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!