Bine ai venit sau revenit pe Retete si gust, site-ul ce incearca in
fiecare zi sa va vina in ajutor cu un
numar cat mai mare de retete. In
acest articol va vom oferi o reteta de Merdinele cu branza sarata.
MERDINELE CU BRANZA |
Ingrediente
- 1 kg făină
- 400 g griș
- 2 ouă
- 500 g mix de brânzeturi
- 500 g unt gras/margarină
- 550 ml apă
- 1 lingurita oțet
- 1 lingurita sare
Mod De Preparare
Cea mai simplă reţetă de merdenele
Cine nu și-a potolit măcar o dată în viață foamea cu o merdenea fierbinte, pufoasă și proaspătă. Din câteva ingrediente simple și ieftine facem, rapid, împreună, în propria bucătărie, merdenele cu brânzică sărată.
Se scoate aluatul și se împarte în bucăți de 65-70 grame. Ungeți un fund de lemn cu ulei. Întindeți cu sucitorul fiecare bucată în parte în dreptunghiuri cu circa 15 cm în lungime. Fiecare dreptunghi trebuie uns cu unt/margarină din belșug. Se împachetează în 3 pe una din laturi și în patru pe latura lungă a dreptunghiului. Când terminați de procedat la fel cu toate, puneți într-un vas, înfoliați. Dați la frigider pentru 30 minute- 1 oră.
Între timp pregătiți umplutura din brânzeturi (după gustul dvs.) amestecate cu grișul fiert și răcit și cele 2 ouă bătute.
Scoateți de la frigider aluatul și întindeți din nou pe fundul de lemn uns cu ulei. Preîncălziți cuptorul la 220-250 grade.
În mijlocul fiecărui dreptunghi se pune un pătrățel cu umplutură. Apoi se împăturesc. Se aduc colțurile spre mijloc, simplu: întâi se trag laturile verticale până la jumătate, apoi cele orizontale – rezultând un pătrat. Pe tava unsă cu unt și pe care ați pus, în prealabil, o hârtie de copt, puneți pătrățelele umplute obținute, cu partea pliată în jos.
Se dau la cuptor la foc mediu până se rumenesc – aproximativ 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.