Hrisca este hranitoare, aromata, gustoasa. Desi nu este o cereala,
hrisca are calitatile fainei de grau integrala. Este de fapt superioara
graului din multe puncte de vedere: contine mult mai putine glucide.
PILAF DIN HRISCA SI LEGUME |
Pilaf din hrisca si legume, reteta de post, dietetica, recomandata si pentru o alimentatie sanatoasa dar si pentru cei care sufera de diabet, reumatism, tensiune, obezitate, de afectiuni cardio-vasculare in general si atreoscleroza si hipertensiune arteriala in special, celor cu edeme de diferite naturi, persoanelor cu diabet zaharat si fragilitate vasculara, e si pentru celiaci, combate hemoragiile.
Ingrediente
- - 100 g hrisca
- - 1-2 fire ceapa verde
- - jumatate ardeo gras
- - 1 morcov mic
- - Jumatate legatura marar si ptarunjel verde
- - ulei in functie de diete
- - sare- optional
- - piper optional, in functie de dieta
Mod de preparare
1. Hrisca se pune la hidratat si se lasa ori de pe o zi pe alta, ori minim 2 ore. Se foloseste lichid cantitate dubla fata de hrisca. Adica la 100 g hrisca, folosim 200 ml lichid, apa sau supa. In total, la hrisca se foloseste de 4-5 ori cantitatea de lichid. 2. Intro tigaie se pune ulei cam 1-2 linguri sau lingurite, se adauga ceapa verde si ardeiul taiate marunt si morcovul dat pe razatoarea mica. Nu se prajesc legumele, doar se amesteca rapid, timp de 2 minute, cat sa iasa putin culoarea din morcov si ardei. 3. Se adauga cam 30-40 ml apa calda si se pune capacul. Se lasa la inabusit la foc mic, pana se inmoaie bine legumele. Se mai adauga din cand in cand apa calda, ca sa se faca inabusire si nu prajire.
Pilaf din hrisca si legume
4. Cand legumele sunt moi, se adauga hrisca, 200 ml apa calda, sare si piper proapat macinat. Se amesteca usor si se pune capacul. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade lichidul.ATENTIE!
Nu se amesteca deloc in hrisca pentru ca este extrem de fragila si se face terci. Daca nu se amesteca, hrisca se umfla frumos si vom obtine un pilaf de hrisca perfect, bob cu bob. Foarte placut si ochiului, nu doar papilelor gustative.
5. Cand lichidul a scazut, se stinge focul, se presara verdeata tocata, se pune capacul la loc si se acopera cratita cu un servet gros. Se lasa la odihna cam 20 de minute, apoi se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.