Pregateste pentru cei dragi aceasta mancare cu bacon si mazare si
vei avea preparatul perfect pentru o cina in familie. O reteta simpla si
la indemna oricui.
MAZARE CU BACON |
Ingrediente
450 gr mazare
100 gr bacon
1 ceapa medie
1 fir cimbrisor
8 linguri apa
1 lingura rasa unt
sare, piper negru
100 gr bacon
1 ceapa medie
1 fir cimbrisor
8 linguri apa
1 lingura rasa unt
sare, piper negru
Portii: 2
Mod de preparare
- Intr-o tigaie mai adanca si nu extrem de larga se pune baconul taiat cubulete la foc mic pana-si lasa grasimea, dar nu trebuie sa fie rumen. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste totul in continuare pana ceapa e moale si baconul e rumen.
- Se adauga mazarea, untul si cimbrul. Se presara sare si piper negru. Se amesteca pana untul e topit. Se adauga apa si se aduce la fierbere.
- In acel moment se da focul la mic, se pune capacul si se fierbe asa pana mazarea e facuta. Amestecati de 2 ori in acest timp si gustati mazarea de fiecare data ca sa puteti estima cand e gata. Cand amestecati verificati si daca mai e lichid in tigaie, mazarea nu trebuie sa arate uscata.
- Cand e gata, in tigaie ar trebui sa mai ramana doar putin lichid pe fund, ca un sos lejer. Daca doriti, acum puteti presara patrunjel sau menta tocata.
- Serviti mazarea calda cu o lingura de telemea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.