Cotlet de porc cu salata de rosii si pasta de peste. O reteta simpla de
cotlete fragede si suculente, prajite la tigaie si apoi imbaiate in salata de
tomate cu pasta de peste.
COTLET DE PORC CU SALATA DE ROSII SI PASTA DE PESTE |
Ingrediente
4 cotlet de porc individuale, cca 350-400 gr fiecare
Salata de rosii si pasta de peste
300 gr rosii cherry mici
4 linguri pasta de peste
1 ceapa mica
2 catei usturoi
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
1/4 legatura patrunjel
1/4 lingurita oregano
45 ml ulei
4 linguri pasta de peste
1 ceapa mica
2 catei usturoi
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
1/4 legatura patrunjel
1/4 lingurita oregano
45 ml ulei
Portii: 4
Mod de preparare
- Cotlet-uri se scot din frigider si se lasa sa revina la temperatura camerei.
- Ceapa se taie solzisori. Intr-un bol se pun rosiile cherry, cateva care sunt mai mari se taie in doua ca sa-si lase sucul in sos. Peste ele se adauga usturoiul strivit, pasta de peste si coaja rasa de lamaie.
- Intr-o tigaie se incing 30 ml ulei si se adauga ceapa. Se caleste cateva minute, doar pana ceapa se inmoaie.
- Se adauga rosiile si restul peste ceapa si se continua calirea cateva minute pana pasta de peste se dizolva in ulei si rosiile se inmoaie usor. Amestecati de cateva ori in salata - care devine int-un sos. Presarati piper negru. Nu adaugati sare, pasta de peste este destul de sarata.
- Trageti tigaia de pe foc si adauga patrunjelul tocat fin si oregano. Adaugati inca 1 lingura de ulei. Amestecati bine si turnati sosul intr-un bol. Lasati-l sa se racoreasca.
- Incingeti bine o tigaie grill, fara adaos de grasime. Adaugati cotleturile astfel incat sa nu fie inghesuite. Prajiti cate 3 minute pe fiecare parte. In timp ce se fac le presarati cu putina sare, piper negru si fulgi de chili.
- Scoateti cotleturile, le acoperiti cu folie de aluminiu si le lasati sa stea cateva minute.
- Serviti imediat cotleturile cu sos caldut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.