Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PASTE FLAMBATE IN VODKA

Retete si gust
Acest, paste cu sos de rosii, flambata in Vodka este perfecta pentru o cină usoara, cu un sos de rosii cremos și flambata in vodcă, înconjurata de bacon și brânză de parmezan!
PASTE FLAMBATE IN VODKA
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
200 g paste tip penne
100 g bacon
1 catel usturoi
2-3 linguri ulei
200 ml suc rosii
80-100 ml smantana pentru gatit
1/2 lingurita oregano uscat
un varf cutit sare
piper proaspat macinat
40 ml vodka
1 lingura parmezan ras
Pentru servit:
parmezan ras
frunze de busuioc sau patrunjel verde
PREPARARE:

Calim baconul in 3 linguri ulei. Langa acesta adaugam un catel de usturoi taiat in jumatate ce va fi scos dupa 30 secunde, el lasand doar aroma. Cand baconul este calit turnam vodka. Putem flamba sau lasam sa fiarba la foc mediu-mare pana se evapora lichidul.

Punem pastele la fiert in 2 l de apa cu sare ce clocoteste la foc mediu-mare. Le fierbem 7 minute. Au nevoie de 8 minute pentru gatire completa, dar vor mai fierbe alaturi de sos timp de 1 minut, astfel incat la final sa avem paste, perfecte ca textura si gust.

Baconul si uleiul aromat vor fi inundate de sucul de rosii. Asezonam cu foarte putina sare, oregano si piper, lasam sa dea in cateva clocote, apoi adaugam smantana si amestecam. Scurgem pastele (pastram putina apa in care au fiert) si le punem peste sos. Adaugam 1 lingura parmezan ras fin si 1 polonic din zeama in care au fiert pastele. Lasam pe foc inca 1 minut, apoi putem sa mancam pastele gatite in sos de rosii cu smantana si vodka.
 
Mancam pastele imediat, fierbinti, cu parmezan ras iar la categoria verdeata putem folosi patrunjel, dar merge la fel de bine si busuiocul.

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!