Sunt magice și adorabile, exact ca fetele care le fac: cele mai bune cupcakes din lume.
MARTISOR CU VIN |
Pentru 14 cupcakes ( MARTISOR ):
– 95 g unt nesarat (82% grasime) moale
– 100 g zahar pudra
– 2 oua
– 400 g faina
– 20 g cacao
– 10 g praf de copt
– 300 ml vin rosu fraguta
– pentru fiert vinul – 3 cuisoare, 1 lg zahar, 3 bobite de piper si 1 baton scortisoara
Frosting
– 250 g branza din iaurt
– 1 lg miere poliflora
– 1 si 1/2 lg smantana dulce (20%grasime)
Glazura de vin
– 300 ml vin rosu fraguta
– 1 si 1/2 lg zahar
– 1 lg miere
– 1 baton scortisoara
Decor
– 4 lg zahar
– 3 lg apa
– 1 lg vin rosu
– 1 picatura colorant rosu
Mod de preparale– 95 g unt nesarat (82% grasime) moale
– 100 g zahar pudra
– 2 oua
– 400 g faina
– 20 g cacao
– 10 g praf de copt
– 300 ml vin rosu fraguta
– pentru fiert vinul – 3 cuisoare, 1 lg zahar, 3 bobite de piper si 1 baton scortisoara
Frosting
– 250 g branza din iaurt
– 1 lg miere poliflora
– 1 si 1/2 lg smantana dulce (20%grasime)
Glazura de vin
– 300 ml vin rosu fraguta
– 1 si 1/2 lg zahar
– 1 lg miere
– 1 baton scortisoara
Decor
– 4 lg zahar
– 3 lg apa
– 1 lg vin rosu
– 1 picatura colorant rosu
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Fierbem vinul cu cuisoaele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit. 3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu mixerul la viteza mica,ouale (cate unul odata) in compozitie. 4. Inglobam jumatate din canitatea de faina in compozitie, turnam apoi vinul fiert si racit si mixam bine. 5. Amestecam restul de faina cu praful de copt si cu cacaoa si le inglobam in compozitie. 6. Punem cate 2 lg de compozitie in forme de briose, iar acestea se introduc in cuptor pentru 20 minute (verificati cu o scobitoare – daca iesecurata sunt copate, daca nu, le mai lasati in cuptor). 7. Amestecam branza cu smantana si cu mierea cu ajutorul unui mixer vertical.
8.: Intr-o cratita non-aderenta punem la foc potrivit vinul impreuna cu mierea, zaharul si batonul de scortisoara. Oprim focul cand lichidul a scazut, s-a ingrosat si face bule la suprafata.
9: Punem zaharul impreuna cu apa si cu vinul intr-o cratita la foc potrivit amestecand ocazional. Cand incepe sa faca bulbuci la suprafata oprim focul, adaugam colorantul si amestecam.
Inmuiem doua linguri in caramel si incepem prin a le alipi una de cealalta si a le trage continuu ca sa formam firisoarele de caramel.
10: Punem si ornam cupcake-urile, apoi picuram glazura din vin deasupra si punem ornamentul din caramel.
Martisor placut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.