Postul Paştelui nu înseamnă numai tradiţii, ci şi abţinerea de la
mâncarea de prajitura. E nevoie doar de puţină imaginaţie pentru ca postul
să fie ţinut mai uşor. Buna vestire. e un moment in care credinciosii se pot rasfata cu miacaruri delicioase.
CIORBA DE PESTE |
(pentru 2 persoane)
450 g file de crap
70 g masline negre fara samburi, tocate in inele
1 lingurita capere
1 ceapa mare
1 catel mare usturoi tocat marunt
1 morcov mediu
1/2 ardei gras rosu, si tot atitia cartofi
2 linguri ulei
1/2 lingurita frunze telina uscata
50 ml suc de rosii
2 linguri pasta de rosii
1 varf cutit boia iute
600 ml apa
1 frunza dafin
cateva frunze patrunjel
sare, 1 ardei iute
5-6 boabe piper
suc lamaie – in functie de gusturi
cateva frunze leustean
PREPARARE:70 g masline negre fara samburi, tocate in inele
1 lingurita capere
1 ceapa mare
1 catel mare usturoi tocat marunt
1 morcov mediu
1/2 ardei gras rosu, si tot atitia cartofi
2 linguri ulei
1/2 lingurita frunze telina uscata
50 ml suc de rosii
2 linguri pasta de rosii
1 varf cutit boia iute
600 ml apa
1 frunza dafin
cateva frunze patrunjel
sare, 1 ardei iute
5-6 boabe piper
suc lamaie – in functie de gusturi
cateva frunze leustean
Calim ceapa tocata fin in ulei impreuna cu morcovul ras prin razatoarea mica si ardeiul gras tocat marunt. La final adaugam catelul de usturoi si amestecam cateva secunde, apoi punem pestele peste acestea si il calim in jur de 1 minut pe ambele parti.
Turnam apa, adaugam maslinele, caperele, telina, sucul si pasta de rosii, praful de boia iute, frunza de dafin, frunzele de leustean, putina sare, piperul, cartofii taiati in cuburi mrunte si sucul de lamaie (in functie de gusturi). Lasam sa fiarba pina sa fierbe cartofii, apoi luam de pe foc. Gustam inca o data si adaugam suc de lamaie sau sare, daca mai este nevoie.
Servim ciorba calda, cu putin patrunjel, proaspat tocat si cu un ardei iute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.