.Pentru astazi am preparat o reteta simpla de carne de porc cu sos tartar, care poate fi servit cu cartofi natur
COTLET DE PORC CU SOS TARTAR |
Ingrediente
Pentru muschi:
6 felii cotlet de porc
6 felii de cascaval subtiri
6 felii de cascaval mai groase
6 felii sunca
6-7 ciuperci maricele
1 lingura unt
ulei de masline
putina faina
sare, piper
Pentru sosul tartar:
1 galbenus
ulei
1 lingurita mustar
2 castraveti murati
3-4 linguri smantana
1 ceapa verde
sare, piper
patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Feliile de carne le batem ca pentru snitele apoi le condimentam cu sare si piper.
Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire de cascaval iar apoi
una de sunca si rulam. Daca este nevoie se pot prinde rulourile cu
scobitori.
Dam rulourile prin faina iar apoi le prajim in ulei de masline, pe toate partile.
Intre timp taiem ciupercile felii si le punem intr-o tigaie in care am
topit o lingura de unt. Lasam pana se inmoaie, amestecand din cand in
cand. Dam apoi deoparte si potrivim de sare.
Rulourile prajite le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Pe
fiecare rulou asezam ciuperci iar apoi o felie de cascaval mai gros si
dam la cuptor, 5-10 minute, pana se topeste cascavalul.
Intre timp pregatim sosul: Facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Adaugam apoi smantana atat cat sa obtinem un sos mai gros.
Taiem ceapa verde si castravetii marunt si le adaugam in sos.
Condimentam cu sare si piper si amestecam. Daca doriti ca sosul sa fie
mai acru mai puteti adauga castraveti sau zeama de lamaie.
La final adaugam patrunjelul verde tocat.
Servim muschiul cald alaturi de cartofi natur si sos tartar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.