Urzicile ajuta organismul sa se regenereze si sa se detoxifice. Ciorba de urzici se mănâncă acrită cu borş sau zeama de varza, însoţind vitamina C cu fierul, ajutor în confruntarea cu astenia de primăvară. O ciorba de post de urzici, te poate ajuta si pe tine sa te revigorezi si sa arati mai proaspat.
CIORBA DE URZICI |
500 g frunze de urzici
1 l apa
3 linguri orez
1 ceapa mare
1 morcov mic
1 radacina mica pastarnac
1 catel usturoi
2 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat
1 lingura leustean tocat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
500 ml bors
PREPARARE:1 l apa
3 linguri orez
1 ceapa mare
1 morcov mic
1 radacina mica pastarnac
1 catel usturoi
2 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat
1 lingura leustean tocat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
500 ml bors
Spalam foarte bine urzicile sub jet de apa rece, le oparim, apoi le tocam mai mare, nu fin ca pentru piure.
Calim ceapa tocata marunt cu 1 morcov mic ras, apoi stingem cu apa.
Adaugam la fiert pastarnacul tocat cuburi mici, orezul si un catel de usturoi. Cand s-a fiert orezul adaugam urzicile si borsul fiert in prealabil, sare, piper, leusteanul si patrunjelul. Lasam inca 2-3 minute sa fiarba apoi luam de pe foc si gustam pentru a adauga sare sau piper daca este nevoie.
Simplu si bun.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.