Drobul de ciuperci, poate fi preparat în două variante. Pot fi adăugate în compoziție ouă fierte, ca la drobul clasic, sau poate fi preparat simplu, ca un chec aperitiv. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea acestui aperitiv festiv.

Drob de ciuperci

Drob de ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci champignon
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 7 ouă
  • o linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 50 gr pesmet

Mod de preparare

Începe prin a pune 4 ouă la fiert. 

Adaugă în apă și 1/2 linguriță de sare și o linguriță de oțet. 

Aceste ingrediente ajută ulterior la curățarea perfectă a cojilor de ouă. 

Sunt utile și pentru a nu se împrăștia albușul dacă se crapă coaja ouălor în timpul fierberii. 

Fierbe ouăle tari. 

 După fierbere, pune-le în apă rece și sparge-le ușor pentru a se putea curăța perfect. 

Lasă-le acolo 10 minute, apoi le poți curăța.

Între timp, pregătește restul ingredientelor. 

Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite și toacă-le mărunt. 

Pune tigaia cu ulei la încins și adaugă ciupercile. 

Lasă-le să se prepare până se evaporă lichidul care se formează. 

La final, presară peste ele sare și piper și lasă-le la răcit.

Spală bine toate verdețurile și toacă-le mărunt. 

Amestecă-le cu ciupercile răcite. 

Adaugă și 2 ouă întregi plus un albuș și omogenizează bine compoziția. 

La final, în funcție de textura compoziției, încorporează pesmetul.