Drobul de ciuperci, poate fi preparat în două variante. Pot fi adăugate în compoziție ouă fierte, ca la drobul clasic, sau poate fi preparat simplu, ca un chec aperitiv. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea acestui aperitiv festiv.
Drob de ciuperci |
- 1 kg de ciuperci champignon
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 2 legături de ceapă verde
- 2 legături de usturoi verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 7 ouă
- o linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 50 gr pesmet
Mod de preparare
Începe prin a pune 4 ouă la fiert.
Adaugă în apă și 1/2 linguriță de sare și o linguriță de oțet.
Aceste ingrediente ajută ulterior la curățarea perfectă a cojilor de ouă.
Sunt utile și pentru a nu se împrăștia albușul dacă se crapă coaja ouălor în timpul fierberii.
Fierbe ouăle tari.
După fierbere, pune-le în apă rece și sparge-le ușor pentru a se putea curăța perfect.
Lasă-le acolo 10 minute, apoi le poți curăța.
Între timp, pregătește restul ingredientelor.
Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite și toacă-le mărunt.
Pune tigaia cu ulei la încins și adaugă ciupercile.
Lasă-le să se prepare până se evaporă lichidul care se formează.
La final, presară peste ele sare și piper și lasă-le la răcit.
Spală bine toate verdețurile și toacă-le mărunt.
Amestecă-le cu ciupercile răcite.
Adaugă și 2 ouă întregi plus un albuș și omogenizează bine compoziția.
La final, în funcție de textura compoziției, încorporează pesmetul.
Poți adăuga și făină, dar este mai recomandat pesmetul pentru că se hidratează mai bine în timpul tratamentului termic.
Asamblare
Pregătește o tavă de chec pe care o tapetezi cu hârtie de copt.
Nu uita să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească.
Întinde uniform în ea jumătate din compoziția pentru drob.
Așază ouăle fierte, unul lângă altul, pe lungime.
Apoi întinde peste ele, în strat uniform, restul compoziției.
Presează ușor compoziția la suprafață să poată pătrunde și printre golurile create de ouă.
Diluează gălbenușul oprit cu câteva picături de apă.
Cu ajutorul unei pensule de patiserie, unge drobul de ciuperci la suprafață.
Coace drobul vegetarian pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.
Lasă minunatul drob de ciuperci să se răcească bine în tavă, apoi transferă-l pe un grătar sau pe un platou.
Se porționează foarte bine rece și lăsat la odihnit câteva ore.
Altfel se poate sfărâma și nu va mai fi aspectuos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.