Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Tortul cu blat umed si crema de unt si cacao
este, in mod special, pentru iubitorii de ciocolata. E genul de tort bun de impartit cu
oameni dragi, bun pe orice masa Sarbatoare, bun in weekend sau in orice
zi pe care vrei sa ti-o faci mai frumoasa.
Tort cu Blat Umed si Crema de Unt si Cacao |
Pentru blatul umed:
190 g de faina
300 g de zahar
60 g de cacao
200 ml de lapte batut
100 ml de ulei
2 oua
200 ml de cafea tare, fierbinte
o lingurita cu extract de vanilie
un plic cu praf de copt
sare
Pentru crema de unt si cacao:
250 g de unt cu minim 80% grasime, la temparatura camerei
340 g de zahar pudra
60 g de cacao
50 ml de smantana proaspata pentru frisca
o lingurita cu extract de vanilie
un cub de unt pentru uns tavile
picaturi de ciocolata alba pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
PASUL 1
Pregatim
blaturile pentru tort si incalzim cuptorul. Pregatim doua forme cu
diametrul de 20 cm in care aranjam hartie de copt si le ungem bine cu
unt si pe margini dar si la baza.
PASUL 2
Punem
faina intr-o sita, adaugam pudra de cacao, praful de copt si o
lingurita cu sare si le cernem. Punem zaharul, amestecam bine si le
lasam deoparte.
PASUL 3
Turnam
laptele batut intr-un castron mare, adaugam uleiul, ouale si extractul
de vanilie si batem bine, intai la viteza mica apoi o marim treptat.
Punem ingredientele uscate in doua transe si mixam la viteza mica, de
fiecare data, doar pana la incorporare. Turnam cafeaua fierbinte si
batem la viteza mica pana la omogenizare.
PASUL 4
Impartim
compozitia in mod egal in cele doua tavi pregatite si punem blaturile
cu cacao in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute,
pana cand o scobitoare introdusa in centru iese usor umeda, iar
blaturile de tort sunt usor moi la atingere. Le lasam sa se raceasca
complet in forme, asezate pe un gratar, desfacem inelul detasabil si le mutam cu grija pe platouri.
PASUL 5
Pregatim
crema – punem untul moale intr-un castron si batem intai la viteza
mica, apoi o marim treptat, cam 3 minute, pana cand este pufos si
cremos. Adaugam zaharul purda si praful de cacao si batem la viteza mica
2 minute, pana cand avem o crema omogena. Punem extractul de vanilie si
smantana proaspata pentru frisca
si mai mixam la viteza mare un minut.
PASUL 6
Peste
primul blat complet racit punem o treime din crema de unt si o intindem
uniform cu o spatula. Asezam deasupra al doilea blat, punem restul de
crema de cacao si coboram o parte din ea si pe lateral, cat sa il
imbracam complet. Nivelam crema de deasupra si decoram tortul cu
picaturi de ciocolata alba sau orice altceva vi se pare potrivit.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.