E un desert facut de mine. Din discutiile cu nutritionistii, am aflat ca e
mai sanatos sa folosim untura in alimentatie decat margariana sau alte
grasimi, fiind mult mai bine asimilata de orgasnism deoarece este un
produs natural.
Prajitura cu untura de porc |
Ingrediente:
200gr untura, 5-600gr faina, 4 oua, 150-200gr zahar, 1 praf de copt,
2-4 plicuri de zahar vanilat, 1 esenta vanilie, o mana de nuca sfaramata
si prajita, 150-200gr nuca macinata, un borcan de dulceata, zahar
pudra si scortisoara
Mod de preparare:Punem toate ingredientele ca sa facem aluatul, pe care il framantam cu mana. Se intinde aluatul in tava, pe hartia de copt, cu sucitorul. Pe urma se intinde dulceata, nuca macinata peste dulceata, iar la final un sfert din aluat asezam peste nuca macinata. Punem la cuptor la 170 de grade pentru 35-40 de minute, dupa care se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se presara zaharul pudra si scortisoara. Se poate servi si calda, dar cel mai bine o servim dupa cateva ore sau chiar a doua zi, ca sa nu se simta prea mult untura de porc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.