Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun.
Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!
Mancare de mazare cu pui |
Ingrediente:
2 pulpe mari de pui
2 cepe verzi
un morcov
1/2 ardei rosu
un borcan mare mazare fiarta 800 g.
o lingura bulion
o lingura faina alba
1/2 cub de legume
sare
piper
50 ml vin alb demidulce
2 cepe verzi
un morcov
1/2 ardei rosu
un borcan mare mazare fiarta 800 g.
o lingura bulion
o lingura faina alba
1/2 cub de legume
sare
piper
50 ml vin alb demidulce
ulei
Mod de preparare:
Curata bine pulpele de pui si portioneaza-le.
Presara sare peste ele.
Incinge ulei intr-o tigaie si pune pulpele.
Prajeste-le frumos pe ambele parti, pana cand sunt rumenite frumos. Spre final adauga vinul si lasa pana se evapora complet.
Intre timp spala si toaca legumele.
Caleste-le intr-o alta tigaie pana se inmoaie usor, apoi adauga o cana si 1/2 apa, jumatatea de cub de legume si lasa la fiert la foc mic.
Cand sunt sunt inmuiate bine legumele, adauga mazarea fiarta si bulionul diluat in putina apa.
Fierbe totul 5 minute, apoi adauga faina pe care ai diluat-o in 50 ml apa si amesteca sa nu se faca cocoloase in sos. Potriveste gustul de sare si piper.
Tot acum adauga si pulpele prajite si mai lasa 3-4 minute la fiert.
Lasa sa se racoreasca usor, apoi serveste
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.