Nu sunt pofticios de fel, insa de cand am vazut buctele astea cu gem de visine nu am mai avut liniste. Aluatul este minunat si se lucreaza foarte bine cu el, iar
gustul este deosebit.
Bucte cu gem de visine
500 gr faina
100 gr zahar
2 oua
200 ml lapte
50 gr unt topit
1 lingura iaurt gras
7 gr drojdie uscata
extract de vanilie
1 borcan dulceata visine
1 galbenus + 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Pregatim mai intai aluatul. Amestecati faina cu drojdia, adaugati ouale batute usor, laptele
in care am dizolvat zaharul, vanilia si iaurtul. Incepem sa framantam
adaugand putin cate putin untul topit. Cantitatea de faina poate varia
cu plus/minus 50 gr, in functie de gradul de absortie, de cat de mari
sunt ouale, etc. Obtinem un aluat maleabil care nu se lipeste de maini,
si pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si il modelam formand o bila de aluat.
Impartim aluatul in 12 parti egale
pe care le modelam sub forma unor bilute. Va puteti ajuta de un cantar
de bucatarie ca sa fiti siguri ca vor fi egale.
Intindem bila de aluat cu ajutorul unui sucitor.
Punem in mijloc o lingurita de gem
de visine.
Strangem marginile cercului de aluat formand o bocceluta si le presam ca sa nu se desfaca.
Le intoarcem cu legatura in jos si leasezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit inca 30 minute.
Ungm pe toata suprafata cu galbenus de ou batut cu lapte.
Coacem in cuptorul preincalzit, la
200 grade, pentru 40 minute.
Foarte bune, fragede, pufoase si merg facute cu diverse umpluturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.