Reteta mea de supa de spanac ardeleneasca
este specifica Transilvaniei si aduna si potriveste intr-o oala unele
dintre cele mai intens aromate ingrediente, carora le da o nota
proaspata de spanac si marar verde. O supa de spanac bogata, delicioasa si foarte rapid de facut.
Supa de spanac ardeleneasca |
Ingrediente:
- 600 de grame de spanac proaspat
- 80-100 de grame de slaninuta afumata
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de paprika dulce
- 2 oua intregi
- 1 galbenus
- 1 legatura de marar proaspat
- 200-250 de grame de smantana
- sare, piper
- otet pentru inacrit, dupa gust
Mod de preparare:
Spanacul se spala cu grija, se pune intr-o oala si se adauga o lingurita rasa de sare. Nu este nevoie de mai multa apa decat cea care a ramas pe frunze pentru a opari spanacul, pur si simplu se acopera oala cu capacul si se pune pe foc 4-5 minute.Cand capacul oalei incepe sa „danseze”, se amesteca in spanac o data, apoi se acopera la loc. In cateva minute spanacul va fi oparit si va pierde mult din volum.
Se scurge spanacul si se taie marunt.
Se taie slaninuta in fasiute.
Jumatate din slaninuta se rumeneste in oala in care se va fierbe supa.
Se adauga ceapa marunt tocata si se calesc impreuna.
Imediat ce ceapa s-a inmuiat, se adauga paprika, se amesteca repede si se stinge cu apa fierbinte. Se adauga si spanacul.
Se aduce supa la fiert, se adauga o lingurita de sare si se lasa sa colocoteasca cateva minute. Intre timp, doua oua intregi se bat cu furculita impreuna cu 1 strop de sare, piper dupa gust si jumatate din mararul tocat. Intr-o tigaie larga se rumeneste slaninuta ramasa, apoi se toarna ouale si se pregateste o omleta.
Omleta se rumeneste frumos pe ambele parti.
Se scoate omleta pe o farfurie si se taie in bucatele.
Se adauga bucatile de omleta in supa care clocoteste si se mai fierbe totul 3-4 minute, dupa care se adauga restul de marar tocat, se opreste focul si se acopera cu capacul.
Intr-un bol, smantana se bate cu 2-3 linguri de apa rece si cu galbenusul. Se adauga usturoiul tocat si se omogenizeaza totul. Se toarna in amestecul de smantana si galbenus 1 polonic de zeama fierbinte, se omogenizeaza apoi se toarna in oala cu supa, amestecand de cateva ori si supa e gata.
Se mananca supa de spanac cu mare pofta, dupa ce fiecare si-o inacreste in farfurie cu putin otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.