Tocănița de pipote și inimi de pui este o mâncare perfectă care se va
combina de minune cu o mămăliguță și niște murături, cum ar fi
castraveții murați. Chiar dacă nu iubiți mâncăruri preparate din organele de pui, această
rețetă de tocăniță vă va cuceri din prima lingură și o veți prepara
încă de multe ori!
Tocăniță de pipote și inimi de pui |
– 1 kg de inimi și pipote de pui; – 1 legătură de pătrunjel; – câteva lingurițe de boia de ardei;
– 3 linguri mari de ulei;
– un ardei gras roșu;
– un pic de sare și piper;
– 3 sau 4 linguri mari de bulion;
– o ceapă mai mare.
Mod de preparare:Pentru început trebuie să știm că pipotele și inimile se spală foarte atent și foarte bine! Se curăță cu atenție și se pun într-un vas mai mare la fiert.
Pipotele și inimile trebuie să fiarbă la foc încet, un timp mai îndelungat, aproximativ 45-50 minute.
După ce au fiert pipotele și inimile, le prăjim în ulei și adăugăm ardeiul și ceapa, care trebuie tăiate mărunt în prealabil. Apoi lăsăm totul să se înmoaie în tigaie și vom adăuga 3 sau 4 linguri de bulion.
Se toarnă supa de la carne, puțină sare, puțin piper, câteva lingurițe de boia de ardei și se lasă pentru unul sau două clocote. În final se adaugă pătrunjelul proaspăt.
Gustul său delicios și aroma sa fermecătoare va atrage toată familia la o masă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.