Friptură de porc cu sos de prune
Friptură de porc cu sos de prune – un deliciu al bucătăriei
chinezești pe care l-am adoptat cu brațele deschise. Sosul dulce-acrișor
și parfumat al prunelor îmbrățișează perfect aroma puternică a
fripturii de porc, rezultând într-o masă delicioasă, pe gustul întregii
familii.
|
Friptură de porc cu sos de prune
|
Ingrediente:
- 800 g carne de porc
- 2 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri sos de prune
- 6-8 prune
- sare, piper
- 1 ceapă roșie
pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Curăţă morcovii și taie-i după bunul plac. Toacă usturoiul mărunt.
Spală prunele și taie-le în sferturi. Taie carnea de porc în
cubulețe. Taie rondele ceapa roșie.
Pune într-un vas care nu lipește morcovii, usturoiul, ceapa roșie,
prunele şi ghimbirul. Acoperă cu puţină apă, sare şi piper. Amestecă
ușor.
Adaugă carnea de porc și sosul de prune, amestecă ușor. Dă totul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.
Se servește cel mai bine cu orez simplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.