Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinta greceasca cu spanac

Retete si gust
Vei exclama de placere atunci cand vei gusta aceasta placinta plina de vitamine. E o reteta greceasca autentica pe care vei vrea sa o gatesti de mai multe ori, chiar si cu spanac proaspat.
Placinta greceasca cu spanac
Placinta greceasca cu spanac

Ingrediente:
spanac , 1 ou, 350 g feta faramitata, 3 fire ceapa verde, tocata marunt, 2 linguri marar proaspat, tocat, 4 linguri patrunjel proaspat, tocat, 1/2 lingurita piper macinat, 2 lingurite sare grunjoasa, 400 g spanac din conserva, 50 g orez, 3 cepe tocate marunt, 120 ml ulei masline, 80 ml apa rece, 1 lingurita sare, 50 g margarina, 200 g faina alba
Mod de preparare:
Fa un aluat din 200 g de faina amestecata cu sare, in care adaugi untul taiat cubulete. Amesteca bine toate aceste ingredinete cu degetele pana cand se fromeaza cocolaose mici, ca boabele de mazare. Acum poti sa adaugi 80 ml apa rece ca gheata si sa framanti din nou pana cand se incorporeaza si se formeaza un aluat moale. Formeaza un disc din aluat, impacheteaza-l cu folie alimentara si pune-l la frigider timp de o ora.
Incinge cuptorul la 180C/ gaz treapta 4 si unge o tava rotunda de placinta.
Imparte aluatul in 2 parti egale dupa ce s-a racit. Una din parti intinde-o cu degetele pe baza tavii si coace-l in orb timp de 20 de minute.Indeparteaza hartia de copt si mai pune-l la cuptor timp de 10 minute.
Intre timp, pregateste umplutura:
Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa tocata marunt, amestecand din cand in cand, pana cand se rumeneste. Acum poti sa pui si orezul si sa le lasi pe foc impreuna timp de 2-3 minute. Pune spanacul din conserva si lasa-l sa fiarba la foc mediu  timp de 10 minute. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca in compozitia cu spanac verdeturile proaspete.
Scurge umplutura de spanac intr-o strecuratoare ca sa fii sigur ca nu va inmuia aluatul placintei. Las-o sa se raceasca in strecuratoare. In momentul in care s-a racit poti sa incorporezi branza feta si sa torni umplutura in aluatul copt in orb.
Cealalta parte din aluat o vei rula pe masa tapetata cu faina intr-un disc suficient de mare incat sa acopere tava.
Pune foaia de aluat deasupra umpluturii si preseaza la margini, astfel incat sa se inchida ca un capac. Unge suprafata cu oul batut si coace-o la cuptor timp de 40 de minute pana cand se rumeneste.
Lasa-o sa se raceasca inainte sa o tai in felii.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!