Foarte buna aceasta placinta, si ca un aperitiv frumos si
delicios. Aluatul este ceva mai interesant, fiindca este cu drojdie si are
textura mai moale. Macul de deasupra sunt potrivite si ii dau
un gust in plus, mai ales ca arata si frumos. I-as zice si economica, dar totusi merge in ea o cantitate mare de
cascaval si sunca, care nu sunt chiar ieftine.
Placinta rapida cu sunca si cascaval |
Lapte 400 ml
Drojdie proaspata 25 g
Faina 600 g
Oua 4 buc
Ulei 160 ml
Gris 2 linguri
Sare 1 lingurite
Sunca 500 g
Cascaval 300 g
Mac 2 linguri
Mod de preparare:
Pas 1
Laptele cald se amesteca cu drojdia. Intr-un bol se masoara cantitatea de faina, apoi adaugati la ea laptele cu drojdia, ouale, uleiul, sarea. Amestecati bine cu un tel sau lingura sa nu fie cocoloase.
Pas 2
Aluatul iese ceva mai gros, ca o smantana.
Pas 3
Asterneti tava de aragaz cu hartie de copt. Turnati jumatate de aluat in ea si il nivelati. Presarati grisul pe toata suprafata.
Pas 4
Aranjati peste aluat sunca taiata felii subtiri - va ajuta mult daca o luati gata feliata.
Pas 5
Urmeaza un strat de cascaval dat prin razatoarea mare.
Peste cascaval un strat de sunca +1 strat de cascaval +1 strat de sunca.
Peste cascaval un strat de sunca +1 strat de cascaval +1 strat de sunca.
Pas 6
Apoi turnati restul de aluat pe toata suprafata si atent il intindeti cu o lingura, sa acopere perfect umplutura.
Pas 7
Presarati macul deasupra, lasati placinta 20-25 de minute sa creasca. In acest timp preincalziti cuptorul la 160-180 de grade.
Pas 8
Se coace timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste frumos. Apoi o scoateti si lasati putin sa se racoreasca.
Pas 9
Feliati si serviti cu mare placere, este buna si calda si rece.
Pofta Buna!
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.