Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cine doreşte un prânz gustos, trebuie să încerce
o friptură excepţională, "Carne de porc cu sos alb la cuptor". Gustul, aromele şi savoarea sunt absolut minunate.
Sosul alb este ceva neobişnuit, de
aceea este o reţetă ce merită preparată, măcar din curiozitate.
Carne de porc cu sos alb la cuptor |
Ingrediente: - 800 de grame de pulpă de porc
- 4 morcovi potriviţi
- sare
- cimbru
- piper boabe şi piper măcinat
Pentru sosul alb:
- 100 de grame de unt
- 100 de ml de smântână
- 2 cepe
- 2-3 linguriţe de făină
- 50 de ml de apă
- 100 de ml de vin alb dulce
Mod de preparăre:
Mai întâi pune carnea de porc la fiert,
într-o oală mai mare. Acoperă carnea cu apă, condimentează cu sare,
piper boabe şi piper măcinat şi cimbru şi lasă la foc potrivit să fiarbă
bine. Taie apoi morcovii rondele şi adaugă-l peste carne. Se las la
fiert împreună, verificând din când în când.
Este nevoie de ceva timp pentru fierbere,
dar nu ar trebui să fiarbă prea mult, deoarece va sta şi în cuptor.
Când sunt fierte, carnea şi morcovii rondele se scot şi se pun într-o
tavă de teflon. Se stropesc cu zeama în care au fiert şi cu 50 de ml de
vin alb, adică jumătate de cantitate. Pentru a căpăta un gust aparte, se
mai ţin câteva minute la cuptor, timp în care se face sosul alb.
Se taie ceapa şi se toacă mărunt. Se pune
la călit în puţin unt şi se stinge cu restul de vin alb. Se
condimentează cu sare, piper măcinat şi cimbru şi se lasă 2-3 minute să
fiarbă. Apoi, se adaugă făina treptat, iar la final smântâna. Se
amestecă continuu şi cu grijă, pentru a nu face cocoloaşe. Ca să fie mai
sigur, făina se cerne şi se toarnă în ploaie.
Când este gata sosul, se scoate şi carnea
frumos rumenită, se taie bucăţi mici, se ornează cu morcovii rondele şi
cu sos alb. Alături de de mămăliguţă este o mâncare
delicioasă. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.