Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Carne de porc cu sos alb la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cine doreşte un prânz gustos, trebuie să încerce o friptură excepţională, "Carne de porc cu sos alb la cuptor". Gustul, aromele şi savoarea sunt absolut minunate. Sosul alb este ceva neobişnuit, de aceea este o reţetă ce merită preparată, măcar din curiozitate.
Carne de porc cu sos alb la cuptor

Carne de porc cu sos alb la cuptor

Ingrediente:                                                                                                                                   - 800 de grame de pulpă de porc
- 4 morcovi potriviţi
- sare
- cimbru
- piper boabe şi piper măcinat
Pentru sosul alb:
- 100 de grame de unt
- 100 de ml de smântână
- 2 cepe
- 2-3 linguriţe de făină
- 50 de ml de apă
- 100 de ml de vin alb dulce
Mod de preparăre:
Mai întâi pune carnea de porc la fiert, într-o oală mai mare. Acoperă carnea cu apă, condimentează cu sare, piper boabe şi piper măcinat şi cimbru şi lasă la foc potrivit să fiarbă bine. Taie apoi morcovii rondele şi adaugă-l peste carne. Se las la fiert împreună, verificând din când în când.
Este nevoie de ceva timp pentru fierbere, dar nu ar trebui să fiarbă prea mult, deoarece va sta şi în cuptor. Când sunt fierte, carnea şi morcovii rondele se scot şi se pun într-o tavă de teflon. Se stropesc cu zeama în care au fiert şi cu 50 de ml de vin alb, adică jumătate de cantitate. Pentru a căpăta un gust aparte, se mai ţin câteva minute la cuptor, timp în care se face sosul alb.
Se taie ceapa şi se toacă mărunt. Se pune la călit în puţin unt şi se stinge cu restul de vin alb. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi cimbru şi se lasă 2-3 minute să fiarbă. Apoi, se adaugă făina treptat, iar la final smântâna. Se amestecă continuu şi cu grijă, pentru a nu face cocoloaşe. Ca să fie mai sigur, făina se cerne şi se toarnă în ploaie.
Când este gata sosul, se scoate şi carnea frumos rumenită, se taie bucăţi mici, se ornează cu morcovii rondele şi cu sos alb. Alături de de mămăliguţă este o mâncare delicioasă. Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!