Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Nu-ti trebuie nicio forma speciala pentru a prepara oua de ciocolata cu unt de arahide. Tot ce-ti trebuie e foarte putina indemanare si un apetit pe masura dulciurilor pregatite.
Oua de ciocolata cu unt de arahide |
50 g unt
125 g unt de arahide
160 g zahar pudra
100 g biscuiti simpli
250 g ciocolata cu lapte si/neagra
o lingura ulei
decor pentru prajituri
Mod de preparare:
- Zdrobeste biscuitii in robot sau intr-o punga, folosind facaletul. Separat, combina untul cu untul de arahide si zaharul, apoi adauga biscuitii sfaramati.
- Aluatul rezultat ar trebui sa fie unul maleabil. Modeleaza cu palmele 1-2 linguri de compozitie si da-i forma ovala, similara cu a unui ou.
- Asaza “ouale” obtinute pe o foaie de copt, intr-o tava, si da-le la frigider 2 ore sau la congelator 40-50 minute.
- Topeste ciocolata cu o lingura de ulei la microunde/bain marie, amestecand la fiecare 30 de secunde, in cazul microundelor.
- Folosind 2 furculite, trece fiecare ou din unt de arahide prin ciocolata topita, elimina excesul de ciocolata si pune-le la loc pe hartia de copt. Da desertul din nou la rece pentru alte 30 de minute, sau pana cand ciocolata se solidifica complet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.