Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Este o mancare pentru zilele de post, usoara si sanatoasa. Se gateste foarte repede, iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Mancare de morcovi si cartofi |
Ingrediente:
4 morcovi potriviti
500 g cartofi albi
2 cepe
3 linguri pasta de bulion
1/2 ardei gras
1/2 frunza dafin
4-5 catei de usturoi
50 ml ulei
cateva fire de marar si patrunje verde
sare, piper
Mod de preparare:
Morcovii, se vor curata de coaja cu ajutorul unui dispozitiv special de legume, spalati si taiati in bucati de cca 2 cm.
Cartofii, curatati de coaja, spalati si taiati in
cuburi potrivite, se vor pune intr-un vas cu apa, pana cand vor fi
folositi - pentru a nu se innegri.
Ceapa curatata de coaja si taiata marunt, se va pune la calit intr-o cratita cu uleiul fierbinte, amestecandu-se continuu, pana va deveni sticloasa, usor galbuie.
Peste ceapa inmuiata, se vor adauga legumele pregatite in prealabil - morcovii si cartofii -, amestecandu-se impreuna - pentru a-si lua arome de la ceapa calita - cca 3-4 minute.
Se va adauga apa calduta in cratita - cat va depasi nivelul legumelor cu un deget -, acoperita apoi cu un capac si lasat sa fiarba la foc domol cca 30-35 minute.
Pe la mijlocul timpului de gatire, se va adauga ardeiul gras taiat fasii, usturoiul curatat si taiat feliute, pasta de bulion dizolvata in putina apa si frunza de dafin, sare si piper.
Mancarea de morcovi si cartofi, se va servi cu o garnitura de orez si cu acritura.
Pentru aspect si gust, se va pune marar si patrunjel proaspat tocat fin.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.