Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Salata cu ridichi și ouă” este o gustare minunată de sezon, care
arată foarte apetisant, este delicioasă și plină de vitamine. Din
ingrediente banale veți obține o salată extraordinară, cu gust deosebit,
ușor picant și aromat. Sosul verde pe bază de iaurt natural transformă o
combinație obișnuită de gusturi în una rafinată. Profitați de sezonul
ridichilor și răsfățați-vă familia cu această salată savuroasă!
Mâncare de lux dintr-o legătură de ridichi |
Ingrediente:
-2 legături de ridichi
-1 legătură de mărar
-1 cățel de usturoi
-300 ml de iaurt natural
-2-4 castraveți
-3 linguri de smântână
-4-5 ouă fierte
-2 linguri de ulei de măsline
-sare și piper negru măcinat după gust
-muștar după gust
Mod de preparare:
1. Curățați ouăle și tăiați-le bucăți mari.
2. Spălați ridichile și îndepărtați vârfurile și cozile, presați-le
sau bateți-le cu o greutate, ca să crape legumele. Tăiați ridichile dacă
sunt prea mari. Presați și castraveții și tăiați-i bucățele medii.
3. Tocați mărunt verdeața spălată și usturoiul și puneți-le în vasul
blenderului. Adăugați sare după gust și uleiul de măsline și amestecați
până la omogenizare. Turnați 3 linguri de iaurt - fără adaosuri - și
amestecați din nou. Adăugați iaurtul rămas, amestecați, condimentați cu
sare și piper, dacă este necesar.
4. Combinați ridichile, bucățelele de castraveți și sosul. Amestecați.
5. Asezonați ouăle cu smântână, sare și piper, adăugați muștar pentru un gust picant și amestecați.
6. Serviți mâncarea, așezând pe farfurie mai întâi salata de
bază - ridichile cu castraveți) -, apoi salata de ouă. Câteva felii de
pâine neagră vor completa excelent această salată.
Poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.