Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Mesteru' dezvăluie pentru Retete si gust,una dintre reţete de prăjituri cu care poţi face senzaţie în faţa prietenilor.
Islere sau biscuiţi de casă cu cremă |
Aluat:
- 500 grame făină
- 350 grame unt cu 85% grasime
- 200 grame nucă
- 2 gălbenuşuri
- 170 grame zahăr
- 1 praf de copt
- 1 baton vanile
-
1 praf de sare
Cremă:
- 200 grame ciocolată, care conţine 50%-60% cacao
- 400 ml frişcă lichidă
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Aluat:
Se framântă bine toate ingredientele. Apoi, aluatul obţinut se pune într-o folie şi se dă la rece minim 2 ore. După acest proces, aluatul se întinde până ajungem la o foaie de 2-2,5 mm, care se taie cu o formă rotundă (poate fi şi în formă de steluţă etc). Se coace la cuptorul preîncălzit la 160-170 grade, într-o tavă cu folie de copt.
Crema:
Ciocolata se fierbe cu frişca lichidă pe o baie de aburi sau la foc mic. Se răceşte bine (se pune în frigider minim 2 ore). După răcire se adaugă esenţa de rom şi se mixează timp de 3 min, asta pâna devine spumoasă şi aerată.
Se iau biscuiţii, care au fost copţi şi răciţi, se ung cu cremă şi se ataşează doi câte doi. Deasupra se face o glazură de ciocolată, iar peste ea putem presăra nucă de cocos sau nucă prăjită şi tăiată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.