Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Una dintre cele mai bune variante de chifteluțe cu sos pe care le vei mânca în viața ta, mai ales dacă iubești sosurile albe. E o rețetă la care ai nevoie doar de cunoștințe de bază și de 30 de minute libere. Super gustoasă, super rapidă și foarte aspectuoasă. Pe placul întregii familii, garantat!
![]() |
Chiftele în sos de brânzeturi |
Pentru chiftele
- 800 g carne tocată (amestec vită și porc)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 1 ou
- 1 cartof
- 1-2 felii de paine
- 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
- sare și piper după gust
- 1 linguriță combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos
- 25 g unt
- 30 g făină
- 400 ml lapte
- 100 g cașcaval afumat
- 100 g mozzarella
- 50 gr parmezan
- 20 g gorgonzola
- sare și piper după gust
Mod De Preparare
Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful și morcovul și amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele , pâinea și oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele și pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părți.
Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un șervețel să absoarbe din grăsime. În aceeași tigaie mare, topește untul, adaugă – pe rând și amestecând continuu – făina, laptele. când s-a format și îngroșat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. amestecă și lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele și mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie.
Le poți servi cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.