Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
De sărbători cu toții aveți bătăi de cap, ce bucate calde să gătiți. Pe
lângă tradiționalele sarmale, vă îndemnăm să pregătiți și această
budincă de cartofi cu chifteluțe. Sunt atât de delicioase și suculente,
iar combinația dintre roșii coapte, cartofi și chifteluțe este perfectă. Iar oaspeții vor rămane extrem
de încântați că ați pregătit așa budincă delicioasă.
|
Cartofi cu chifteluțe la cuptor |
Ingrediente:
1
kg
|
Cartofi
|
0,5 kg
|
Carne tocată
|
2 buc
|
Cepe
|
250 g
|
Smântână
|
3lingur
|
Frișcă
|
100 g
|
Lapte
|
100 g
|
Pâine
|
20 buc
|
Roșii cherry
|
200 g
|
Cașcaval
|
|
Sare
|
|
Piper negru măcinat
|
|
Usturoi granulat
Mod de preparare:
-
Înmuiați pâinea în lapte. Lăsați 5 minute să se înmoaie. Adăugați carnea tocată, amestecați bine.
-
Tăiați ceapa mărunt și puneți-o într-o tigaie cu puțin ulei la
călit. Decojiți cartofii de coajă și îi tăiați rondele sau dați-i prin
razatoare specială. Condimentați cartofii cu puțină sare și
amestecați-i.
-
La carnea tocată adăugați ceapa calită, sare, piper, pătrunjel
uscat și praf de usturoi. Amestecați și formați biluțe de mărime medie.
-
Ungeți cu ulei un vas de yennă și așezați în strat frumos cartofii. Peste cartofi puneți chifteluțele apoi roșiile cherry.
-
Într-un bol amestecați oul cu smântâna. Amestecați bine și
condimentați cu sare, turnați amestecul peste roșii. Dați budinca la
cuptorul preîncins la temperatura de 200°C, timp de 60 minute. Când s-a
rumenit, scoateți vasul din cuptor, presarați cu cascaval ras și dați
înapoi în cuptor pentru 5 minute.
-
Savurați cu plăcere!
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.