Iarna este sezonul gratinurilor, deoarece sunt retete mai consistente si care se preteaza foarte bine pentru necesitatile calorice putin mai crescute din sezonul rece. O mancare usoara, dar cu multe vitamine si fier.
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi |
- 400 g spanac congelat
- 2-300 ml lapte
- 4-5 catei usturoi
- 500 g carne porc tocata
- 2 cartofi lungi albi
- 200 g cascaval
- sare
- piper
- boia
- ulei
- 2-3 linguri pesmet
- 1 ou
- frunze patrunjel verde
- 2-3 linguri smantana
MOD DE PREPARARE:
Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se decongeleaza.
Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi se taie felii.
Usturoiul se trece prin presa si se pune la calit. Se adauga spanacul decongelat tocat . Se condimenteaza cu sare si piper. Adaugam laptele si se lasa sa scada.
Preparam chiftelutele( din carnea tocata, pesmet, patrunjel verde, condimente, usturoi si ou) pe care le coacem pe hartie de copt la cuptor.
Intr-o forma unsa se pune un rind de cartofi, spanacul peste, deasupra chiftelutele coapte si din loc in loc putina smantana.
Deasupra se rade cascavalul pe toata suprafata.
Se da la cuptorul incalzit dinainte ,de coacerea chiftelelor. Se coace 30-45 min.
Se serveste fierbinte, taind portiile astfel incat sa avem si cartofi si spanac si chiftelute.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.